Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mölndal galleria. Bild: Elvira Linderot
Mölndal galleria. Bild: Elvira Linderot

Kvinna utsatt för sexuellt ofredande i Mölndal galleria – 30-årig man åtalas

Mitt i Mölndal galleria blev den kvinnan attackerad av en för henne helt okänd man. Han tog henne hårt på rumpan och könet innan han lugnt gick in på Systembolaget för att handla. Nu åtalas mannen för sexuellt ofredande.

Händelsen utspelade sig i gången utanför Systembolaget strax efter lunch en lördag i juni i år. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, berättar i förhör att hon var på väg till H&M när hon plötsligt kände att en person dök upp bakifrån och greppade tag om henne.

Samtidigt ska han enligt kvinnan ha yttrat ordet ”nice”.

– Jag kände mig kränkt. Han tafsade på en allmän plats. Det är någon jag inte känner. Jag kände mig utsatt och ensam, säger kvinnan i förhöret.

LÄS MER: Emelie satte dit nätpedofilen: ”De flesta vågar inte anmäla”

Vidrörde rumpa och könsorgan

Enligt kvinnan vidrörde mannen både hennes rumpa och könsorgan utanpå kläderna. Hon blev chockad, frågade om han verkligen mådde bra och ställde sig sedan och väntade på honom utanför Systembolaget dit han gått för att handla.

När han kom ut ur butiken konfronterade hon mannen och frågade upprört varför han hade tafsat på henne. Hon fotograferade honom dessutom och följde sedan efter honom på avstånd på hans väg hemåt. Det gjorde att polisen utan svårigheter en stund senare kunde hitta den nu åtalade mannen i hans lägenhet.

Mannen själv nekar till brott. Han säger i förhör att han bara råkade ramla och i samband med det stöttade sig mot kvinnan som gick framför honom.

– Jag ramlade mot henne, en hand hamnade på hennes axel och en hand hamnade på hennes bak. Jag gjorde det inte med vilje, säger han.

LÄS MER: Lärare dömd för sexbrott får nobben av HD – fängelsedomen står fast

Övervakningsfilm ingår i bevisningen

Den 30-årige mannen åtalas nu vid Göteborgs tingsrätt för sexuellt ofredande. I åklagarens bevisning ingår en övervakningsfilm som enligt polisens analys ger stöd åt kvinnans version snarare än åt mannens.

En av poliserna på plats skriver så här i förundersökningen om vad filmen visar:

”Gärningsmannen är framme och rör vid målsäganden bakifrån. Brottet sker precis under kameran och det går därför ej se exakt vad som händer men det går att konstatera att gärningsmannen gör något på målsäganden som får henne att omedelbart bli skärrad. Det syns även att folk i omgivningen reagerar, dock utan att på något sätt ingripa.”

Polisen intygar också att kvinnan ska ha varit mycket ledsen efter händelsen.

LÄS MER: Berusad man i 40-årsåldern blottade sig vid Mölndals centrum

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.