Kvinnan höll på att somna – körde rakt in i den mötande bilen på Östra Lindomevägen

Kvinnan satte sig bakom ratten för att fira en närstående. Men tröttheten var påtaglig och på Östra Lindomevägen körde hon över i motsatta filen, med en frontalkrock som följd. Nu åtalas hon.

ANNONS
|

Det var en junimorgon i år som en kvinna i 55-årsåldern körde bil på Östra Lindomevägen. Målet för resan var att fira en närstående.

Ett vittne, som också körde bil på samma väg, berättar i förhör att hon såg en svart bil komma över i fel fil. Denna körde rakt emot vittnets bil som dock lyckades väja åt vänster så att kvinnan i den svarta bilen passerade på högersidan.

– Hon missar mig. Hon krockar istället med bilen bakom. Jag hör en smäll och ser att hon krockat med bilen bakom, berättar vittnet vidare.

Bröt handleden

Bilarna körde in i varandra, enligt beräkningar i cirka 60 kilometer i timmen, så att höger front på båda bilarna skadades. Airbagarna utlöstes men båda förarna var ändå kapabla till att gå ur sina respektive bilar på egen hand.

ANNONS

Flera andra bilar som var ute i morgontrafiken stannade till och räddningstjänst och polis anlände snart till vägen mellan Kållered och Lindome.

Det visade sig att kvinnan i den påkörda bilen hade brutit handleden, och den kvinna som körde över i fel körfält fick ont i revbenen och en sårskada på armen. Ambulans körde sedan kvinnan i den påkörda bilen till sjukhus.

”Höll på att somna”

– Jag höll på att somna, jag märker att bilen kommer på fel sida av vägen och väjer undan för första bilen och får ögonkontakt med föraren. Nästa bil kommer och jag ser föraren i ögonen. Jag klarar nästan av att väja undan för den bilen också men våra båda högra sidor krockar i varandra, säger kvinnan i 55-årsåldern i förhör.

Senare i förhöret tillägger hon:

– Jag tänkte att om jag skall stanna så stannar jag vid busshållplatsen som är lite längre fram, ungefär 200 meter bort.

Men i stället gjorde hon bedömningen att hon inte var såpass trött utan kunde fortsätta till det planerade stoppet.

Har erkänt brott

Nu åtalas kvinnan för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Den påkörda och skadade kvinnan yrkar dessutom skadestånd på 20 000 kronor. I förhör har den nu åtalade kvinnan erkänt brott.

LÄS MER:Två bilar i krock i Lindome – vägen stängdes av helt

LÄS MER:Bilist körde in i trafikljus på Östra Lindomevägen – nu åtalas han för rattfylleri

LÄS MER:Här ska trafiken i Mölndal bli säkrare: Flera åtgärder planeras i år

ANNONS