Kvinnan tittade i döda vinkeln – körde in i bilen framför på E6

Trafiken var tät, regnig och mörkret hade lagt sig. Kvinnan bytte fil, tittade i döda vinkeln och körde rakt in i bilen framför. Nu döms hon.

ANNONS

Eftermiddagstrafik 9 november förra året. Räddningstjänsten hade vid 14-tiden larmats till en bilbrand på E6 mellan Åbromotet och Lackarebäcksmotet – med köer som följd. Och strax före klockan 17 var det dags för en ny olycka på samma vägsträcka.

I den uppkomna eftermiddagskön norrut satt ett par. Mannen körde, höll sig i mittfilen i höjd med Mölndals bro och anpassade hastigheten till cirka 50 kilometer kilometer i timmen.

LÄS MER:Bil och lastbil i krock på E6 vid Mölndals bro

– Det var mycket trafik. Sedan stannade jag till. En relativt lugn inbromsning till stillastående. Sedan efter några sekunder när vi står stilla så smäller det till bakifrån, säger mannen i förhör.

ANNONS

– När jag blev påkörd blev jag vriden åt vänster och jag var rädd att hamna i vänsterfil. Men jag klarade mig.

I passagerarsätet bredvid satt mannens fru som i samband med kollisionen fick ont i nacken och tvingades äta smärtstillande efteråt.

LÄS MER:Fyra mc-förare till sjukhus efter trafikolycka i Lindome

Den bil som orsakade kollisionen kördes av en kvinna i 20-årsåldern. Enligt egen uppgift ska hon ha sett från bron, Söderledens påfart ned på E6, att det var köer. Därför planerade hon att köra av redan vid Lackarebäcksmotet för att ta en alternativ väg. Hon tittade i döda vinkeln till höger men svängde troligen för snabbt utan att kolla framåt varpå hon körde in i den stillastående bilen framför.

Kvinnan döms nu för brott mot trafikförordningen till böter på 2 000 kronor.

LÄS MER:Eije vill fortsätta som brandman i Lindome – men får inte: ”Kommer att bli väldigt tomt”

I domen skriver tingsrätten: ”Vid det aktuella tillfället var det besvärliga körförhållanden; regnigt, mörkt och mycket trafik. Sådana förhållanden kräver särskild uppmärksamhet av föraren och ett utökat avstånd till framförvarande fordon. Enligt tingsrättens bedömning är det utrett att X inte anpassade avståndet till framförvarande fordon tillräckligt. ”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS