Behovet av framför allt hygienartiklar till många behövande är just nu stort, uppger diakonen Inger Awenlöf-Ehrstedt, som därför i ett nödrop ber alla Mölndalsbor om hjälp. Arkivfoto: Sao-Mai Dau
Behovet av framför allt hygienartiklar till många behövande är just nu stort, uppger diakonen Inger Awenlöf-Ehrstedt, som därför i ett nödrop ber alla Mölndalsbor om hjälp. Arkivfoto: Sao-Mai Dau Bild: Foto: Sao-Mai Dau

Kyrkans nödrop: "Vi behöver hygienartiklar akut"

Varje månad köar runt 150 hushåll för att få matkassar från Svenska kyrkan i Mölndal. Nu går Fässbergs församling ut med ett nödrop till allmänheten, om att man är i akut behov av hygienartiklar till många behövande.

ANNONS
|

Trycket av hjälpsökande hos församlingen har fortsatt att öka det senaste året, både som en följd av pandemin och att fler generellt verkar ha fått det allt tuffare.

De behövande är allt från fattigpensionärer och nyanlända till ensamstående föräldrar och långtidssjukskrivna.

– Det kanske man inte tror att det är så i Mölndal, men behovet är stort. Inte minst nu, de första månaderna på året, då många har det extra tufft, säger Inger Awenlöf-Ehrstedt, diakon i Fässbergs församling.

Läs mer: Barnfamiljer köar för matkassar i Mölndal

Läs mer: De ger julklappar till Mölndals: "Har sett ett ökat behov"

ANNONS

I ett akut inlägg på Svenska kyrkan i Mölndals Facebooksida ber nu därför församlingen Mölndalsborna om hjälp med framför allt hygienartiklar.

– Vi behöver allt från schampoo, balsam och tvål, till tandborstar, bindor och blöjor. De som vill bidra kan lämna sina gåvor i backar vi ställt upp i församlingshemmets entré, vardagar mellan klockan nio och fyra, säger Inger Awenlöf-Ehrstedt.

Gåvorna delas sedan ut till de behövande, som får varsin påse med mat och hygienartiklar varannan vecka.

Många har också redan hörsammat församlingens nödrop, berättar Inger Awenlöf-Ehrstedt.

– Men alla som vill får jättegärna vara med och stötta med fler produkter, för behovet är som sagt stort och det vi får in går ut lika fort.

Svenska kyrkans matkasseutdelning görs i samarbete med Stadsmissionen och maträddarföreningen Solikyl, samt olika lokala företag som också bidrar med just hygienartiklar.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@molndalsposten.se

ANNONS