Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elvira Linderot går in som tillförordnad chef på Mölndals-Posten.  Bild: Elvira Linderot
Elvira Linderot går in som tillförordnad chef på Mölndals-Posten. Bild: Elvira Linderot

Elvira Linderot: Läsare, vi gör Mölndals-Posten med hjälp av er

Bra nyheter och reportage kan komma till på olika sätt genom gediget reporterarbete, letande i offentliga handlingar och, såklart, via tips från er. Så fortsätt att höra av er, fråga och kritisera. Det leder till bättre journalistik.

För ungefär sju år sedan började jag min reporterbana på Mölndals-Posten. Diverse inhopp, sommarjobb och vikariat ledde till en fast anställning och de senaste åren har jag jobbat heltid med att bevaka kommunen, intervjua Mölndalsbor och skriva om allt från intressanta företag till brister på äldreboenden.

Artiklarna har förstås kommit till på olika sätt, men inte så sällan börjar det med ett tips på telefon eller i mejlen. Det kan handla om problem inom Mölndals stad, en inspirerande person som vi borde berätta om eller ett roligt evenemang. Allt leder inte till publiceringar. Vi gör en nyhetsvärdering, undersöker fakta och arbetar oss fram till vad vi kan och vill skriva om. Men, och det är ett stort men – alla tips är välkomna.

Jag blir glad när läsare hör av sig, oavsett om det är för att ge beröm, kritik eller förslag. Så fortsätt med det. Mölndals-Posten är en tidning för Mölndalsborna, och vi vill såklart veta vad ni tycker!

Årets Mölndalsbo

En satsning som skulle vara helt omöjlig att göra utan er läsare är Årets Mölndalsbo 2022. Nomineringarna trillar in i i stadig takt och det har redan nu lett till artiklar om skådisen Ida Johansson, som gjort succé i både Glada Hudik och Teater Glädje, den driftige företagaren Jonas Andersson, och eldsjälen Pontus Lövemark (”Mannen i den blå jackan”).

Nomineringssidan är öppen till och med 20 november, så fortsätt tipsa om personer ni anser förtjänar titeln Årets Mölndalsbo. Därefter kommer fem finalister att utses, sedan blir det en omröstning och slutligen koras en vinnare.

Oavsett vem som vinner är jag säker på att era nomineringar leder till fler fina personporträtt framöver. Huvudsyftet med utmärkelsen är inte att tävla utan att lyfta fram inspirerande och intressanta Mölndalsbor.

Ny chefredaktör

Som ni säkert noterat har Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander slutat och gått vidare till nya äventyr i Trollhättan. På tal om inspirerande personer så är han just en sådan, och jag vet att både läsare och vi på redaktionen kommer att sakna honom. Men jag vet också att Mölndals-Posten står stadigt och fortsätter utvecklas, det behöver ni inte oroa er för.

Rekryteringen av en ny chefredaktör pågår, men tills det är klart sitter jag som tillförordnad chefredaktör och håller i trådarna. Jag ser fram emot att fortsätta bevaka kommunen, träffa Mölndalsbor och utveckla tidningen tillsammans med er.

Vi hörs!

LÄS OCKSÅ: Nu lämnar jag Mölndals-Posten – tack för allt, kära läsare

LÄS OCKSÅ: Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander lämnar – så ser han tillbaka på åren

LÄS OCKSÅ: Vem blir Årets Mölndalsbo 2022? Nominera din favorit!