Alma Sanne och Emilio Kela gick till Vi i femman-final.
Alma Sanne och Emilio Kela gick till Vi i femman-final. Bild: Teo Kristjansson

Lackarebäcksskolan slogs ut ur Vi i femman efter rysarfinal

Det var jämnt hela vägen fram till sista frågan i Vi i femman-finalen men i slutändan kunde bara en klass vinna. Emilio Kela och Alma Sanne från 5A är trots förlusten stolta över sin prestation.

ANNONS
|

Nästan 2 000 klasser runt om i Sverige tävlade om att få vara med i Vi i femman. Av dem togs bara 200 ut. Från varje P4-område tävlar åtta klasser mot varandra och under fredagen var det dags för final. Klass 5A från Lackarebäcksskolan hade tagit sig hela vägen och under morgonen var stämningen nervös.

– Det kändes jättekul och pirrigt i morse, säger Emilio Kela och får medhåll av sin lagkamrat Alma Sanne.

När det väl var dags för matchen fick Alma Sanne och Emilio Kela gå in i ett rum som anslöt till klassrummet. Där fanns en dator som var uppkopplad till Vi i femmans programledare i Göteborg.

ANNONS

– Han var trevlig, säger Alma Sanne.

Sista frågan

Under matchens gång så gick det inte att separera de två lagen och inför det sista spelmomentet var stämningen på topp. Kamraterna som satt i klassrummet hade gjort en ramsa där de hyllade och peppade Alma Sanne och Emilio Kela.

”Lackarebäck är våran skola, här är vi så himla coola. Vi är smarta, vi ska vinna, ni är de som ska försvinna. Fråga, fråga vi ska hinna, Alma är en mäktig mästarinna. Emilio han kan alla svar, han förtjänar en fanfar. Vi är smarta, vi är bra, vi ska vinna varje dag. Smartast vinner, passionen brinner, feeeeeeeem A”.

Sedan var det dags för det sista momentet som kallas stegen. Momentet fungerar som resorna i På Spåret. Svarar du rätt på första frågan får du tio poäng, andra åtta poäng och så går det neråt. Men om man svarar fel blir det inga poäng, vilket blev utfallet för Alma Sanne och Emilio Kela.

”Det var kul”

Både Emilio Kela och Alma Sanne håller på med olika lagsporter på fritiden. De vet att det ibland blir vinst och ibland förlust och när dagens förlust till slut sjunkit in är de ändå glada över sina prestationer.

– Det har varit kul och spännande, säger båda och deras klasslärare, Susanna Deleryd håller med.

– Jag och klassen är jättestolta över vad de gjort. Alma och Emilio var så himla bra och de kämpade. De var så trygga i sina svar, riktigt imponerande för det var väldigt svåra frågor, säger den stolta läraren Susanna Deleryd.

LÄS MER:Barnen på Rävekärrsskolan gjorde en av Sveriges finaste fågelholkar

LÄS MER:Mölndalsrevyns premiär lockade gott om besökare: ”Det är underbart”

LÄS MER:Efter svåra åren: Nu får Lenas dansskola revansch

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS