Larm om explosion vid villa

Strax efter klockan halv ett natten mot tisdagen fick SOS larm om en explosion vid en villa på Splintvedsgatan i Hills villastad. Polis och räddningstjänst kunde senare bekräfta att någonting har exploderat, och bombskyddet kallades till platsen. Husets ytterdörr har skadats och polisen har under natten genomfört dörrknackning i området.
– Vi har pratat med grannar och andra i området och får se om det finns några intressanta uppgifter, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet kom in strax efter klockan 00.30 natten mot tisdagen.

– Vi vet inte så mycket än. Enligt de första uppgifterna har det skett en explosion, men det är oklart om den skett i villan eller utanför. Det är också oklart vad som kan ha exploderat, sa Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet kommit in.

Enligt SOS alarm kallades tre ambulanser och fyra enheter från räddningstjänsten till platsen, liksom polisen.

Exploderade utomhus

Husets ytterdörr ska ha skadats av explosionen, men skadorna bedöms inte vara särskilt stora. Vad som orsakade explosionen är oklart, men bombskyddet kallades till platsen.

– Dels för att kunna bekräfta att något exploderat, dels för att säkerställa att det inte finns något odetonerat kvar på platsen, sa polisregion Västs vakthavande befäl Morten Gunneng en dryg timme efter att larmet kom in.

Inga personskador

Enligt Gunneng befann sig fyra personer i bostaden vid tiden för explosionen.

– Men det finns inga uppgifter på att någon ska ha skadats fysiskt.

Under morgonen har polisen lämnat platsen.

– Det finns ingen misstänkt i nuläget. Nationella bombskyddet har gjort en undersökning och vi har gjort teknisk undersökning men det är fortfarande oklart om det är bangers eller något större, vi får analysera det material som vi har fått in. Det vi vet är att något har smällt utanför en ytterdörr, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och under natten hölls platsen avspärrad. I nuläget finns det inte heller några uppgifter om en eventuell hotbild mot boende på adressen.

– Vi har pratat med grannar och andra i området och får se om det finns några intressanta uppgifter, säger Peter Adlersson.

ANNONS