På torsdagsmorgonen kom glöd från en skorsten i Kikås. Räddningstjänsten ryckte ut. Arkivbild.
På torsdagsmorgonen kom glöd från en skorsten i Kikås. Räddningstjänsten ryckte ut. Arkivbild. Bild: Matilda Falk

Larm om soteld: ”Kommer glöd från skorstenen”

Räddningstjänsten var på plats vid en villa efter ett larm om soteld. Enligt uppgift kom det glöd från en skorsten, och det var ett långdraget arbete, uppger räddningstjänsten.
– Den här typen av kontroller kan man inte påskynda, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Det var klockan 09.34 som larmet om soteld från en villa på Ejdergatan i Kikås inkom till SOS Alarm.

– Vi är på plats med en enhet och ytterligare en som är på väg. Det är soteld i skorstenen och kommer glöd därifrån. Men i övrigt ska det vara lugnt på platsen, säger Mats Gränsmark, ledningsbefäl vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet inkom.

Det var de boende i villan som larmade om sotelden. Trots att det inte fanns några öppna lågor från skorstenen, var räddningstjänsten på plats fram till 11.50-tiden för att säkerställa att glöden inte spred sig.

– En soteldshändelse är en utdragen process. Det kom glöd från skorstenen, och den här typen av kontroller kan man inte påskynda, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Varken ambulans eller polis ryckte ut till händelsen.

LÄS MER:Containerbrand i Krokslätt – polisen misstänker brott

LÄS MER:Fullt utvecklad brand i garage

LÄS MER:A-traktorn blev till aska under branden

ANNONS