Lastbil och personbil i krock på E6

En lastbil och en personbil kolliderade på E6 i höjd med Ikea i Kållered på fredagsmorgonen. Polis larmades till platsen och vägen stängdes av, det orsakade långa köer i norrgående riktning.

ANNONS
|

Strax innan klockan 09 på fredagsmorgonen inträffade en trafikolycka på E6 i Kållered, norrgående riktning. En bil och en lastbil kolliderade. Enligt Trafikledningscentralen väst stod en personbil i vänsterfilen med ”nosen” mot trafikriktningen.

Det ska vara stor trafikpåverkan på platsen. I nuläget är endast mittfilen öppen för trafik. Polis och vägassistans ska ha larmats till platsen.

– Just nu är vägen helt avstängd, de ska försöka flytta bilen till vänster körfält så det är mer öppet snart, sa ledningsoperatören på Trafikverkets ledningscentral strax efter klockan 08.

Enligt polisen ska det ha varit en olycka som inträffade vid ett filbyte. Vägen hölls helt stängd en kort stund.

ANNONS

– Personbilen blir påkörd av lastbilen under filbytet. Inga personskador men de står dåligt till, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler vid klockan 8.15.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med händelsen. Vid klockan 09 var det återigen full framkomlighet förbi olycksplatsen.

ANNONS