Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Lastbil stack hål på tanken – läckte 150 liter diesel

Vid 09.10 på tisdagen fick räddningstjänsten ett larm om att en lastbil fått hål på dieseltanken på Tränsgatan i Åby. Det visade sig att upp till 150 liter läckt ut.
– Det kommer ta minst en timme att sanera bort, det är helt avstängt där nu, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör.

ANNONS
|

Det var vid 09.10 som räddningstjänsten fick larm om att det inträffat ett utsläpp av ett farligt ämne på Tränsgatan i Åby.

– Vi är framme på platsen nu. Det är en lastbil som backat på någonting som stack ut och var vasst, det räckte för att trycka hål på tanken. Vi uppskattar att det rör sig om ungefär 150 liter diesel, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör.

Lastbilen ska vara ståendes på en mindre gata i ett bostadsområde. Platsen är helt avspärrad medan räddningstjänsten arbetar med att sanera bort det diesel som läckt ut på vägen.

– Det är ganska mycket så delvis har det runnit ner i en brunn, men den har vi lyckats täta. Det som ligger på vägen kommer ta minst en timme till att börja med att rensa bort, säger Johan Karlsson.

ANNONS
ANNONS