Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lena Olin och Rolf Lassgård spelar in film i Lindhaga

Stjärnskådisarna har kommit till Mölndal. Under en dryg vecka spelas delar av den kommande storfilmen Andra akten in i närheten av Fässbergs kyrkogård.

Solen gassar över de diskreta, vita lastbilar som parkerat längs vägen och inne i radhusområdet. En liten filmlogga står det tryckt i ena hörnet, annars finns inget som avslöjar dem. Bakom en garagelänga syns desto mer: svarta partytält skyddar teknik mot sol och regn och personal vandrar runt med ett lågmält, intensivt fokus. En filmkamera på långt stativ riktas mot en av radhusdörrarna. Någonstans ropar en röst på engelska.

– Ready for rehersal!

Den 5 juli började inspelningen av den kommande biofilmen Andra akten, i Lindhaga. Filmteamet stannar kvar tills på torsdag innan de fortsätter till inspelningsplatser i Stockholm, och bland skådespelarna som nu har Mölndal som arbetsplats finns både Rolf Lassgård och Lena Olin.

LÄS MER: Filmen om mitt liv nådde aldrig sitt klimax

Lena Olin slog igenom med Varats olidliga lätthet, och har också synts i bland annat Chocolat och The Reader. Rolf Lassgård har spelat i allt från Min pappa Marianne till Jägarna och En man som heter Ove.

Från kris till nystart

I Andra akten spelar Lena Olin den nyblivna pensionären Eva. Hennes exman flyttar in tvärs över gatan med sin nya fru och Evas son vill klara sig själv, utan hennes omsorg. För att mota bort tristessen tar hon ett extrajobb med att rehabilitera den excentriske stjärnskådisen Harald Skoog som drabbats av en stroke. ”Vad som börjar som en katastrof växer till varm vänskap, spirande livsglädje och till ett hopp om att livet inte är över. Faktum är att det kanske inte ens har börjat”, skriver Nordisk film, som står bakom produktionen i samproduktion med Film i väst och SVT, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Hiwa Abbasi vinner priser i Indien – men fick inte visa sin film på hemmaplan

Lena Olin ser det som en berättelse om att få lov att vara mänsklig som människa.

– Det här är en berättelse om att våga släppa taget om ambitionen att vara så förbaskat perfekt! Att hitta fram just när vi vågar erkänna oss totalt vilsna, säger hon i pressmeddelandet.

Första gången

Trots att de är två av Sveriges mest välkända skådisar är det första gången Lena Olin och Rolf Lassgård spelar i samma film. I pressmeddelandet beskriver Lena Olin det som både tryggt och spännande.

LÄS MER: Christers kompis dog på festen i Kållered – nu blir deras vänskap film

– Som att få ihop det med grannpojken! Vilken sommar, säger hon.

Andra akten beräknas ha biopremiär hösten 2022.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.