Leveransproblem på Systembolaget

På flera av Systembolagets hyllplan runt om i Sverige ekar det just nu tomt, rapporterar Sveriges Radio. Anledningen är leveransproblem, vilket medför att populära sommardrycker ligger i riskzonen för att ta helt slut.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Systembolagets presschef Anders Porelius berättar för Sveriges Radio att leveransproblemen uppstått hos de olika distributörerna.

– Det är våra distributörer, som ska förpacka och leverera varorna, som har ett ansträngt läge. Det innebär att när våra varor tar slut så får vi inte in nya i den takt som är brukligt. Det kan vara produkter som inte finns på hyllorna, säger han till radion.

Det är även problem med att bland annat hitta lastbilar och chaufförer till själva transporterna.

– Vi kan förvänta oss störningar under sommaren. Vi vet inte vilka drycker som berörs vid varje leverans, säger Anders Porelius.

LÄS MER:Så blir du av med de skrikande måsarna

Sommardryckerna i riskzonen

Det går inte heller att säga vilka Systembolaget-butiker i Sverige som kommer att drabbas av varubrist. Men till Aftonbladet säger Anders Porelius om vilka drycker som riskerar att ta slut:

– Det är jättesvårt att säga för det varierar så mycket från butik till butik. Men man kan tänka sig att de produkter som efterfrågas mest på sommaren, som rosévin, öl och bubbel påverkas mest, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS