Lidl fryser priset på fler varor

Lågprisaktören Lidl förlänger sina frysta priser till sista juni och utökar prissänkningarna. Tio procent av deras varor har sänkt pris.

ANNONS
|

Lidl var först ut i priskriget om konsumenterna mitt i värsta inflationschocken. Den 27 mars sänkte den tyska lågprisaktören priset på över 100 varor i två månader, vilket senare har utökats med ytterligare 100 varor.

Nu förlänger Lidl Sverige prisfrysningen till sista juni och utökar med ytterligare 50 varor fram till sista juni. Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270, vilket är mer än var tionde vara i kedjans butiker.

– Inför den stundande midsommarhelgen tar vi ytterligare steg för att bidra till att hålla tillbaka prisökningarna på mat och dämpa inflationstrycket. Vi vill att fler ska ha råd med bra mat till midsommar. Det här innebär en kostnad för oss, men vi gör det för att hjälpa de svenska hushållen, säger Jakob Josefsson, Sverigechef Lidl, i ett uttalande.

ANNONS

Coop och Ica hävdar att de sänkt priserna

Med det menar han bland annat mat som finns på midsommarbordet som sill, grillkorv, vispgrädde, glass och öl med mera.

Listan över nya varor kommer att publiceras på Lidl Sveriges hemsida måndagen den 29 maj, och kommer därmed att sätta ökad prispress på konkurrenterna i livsmedelshandeln.

Även Coop och Ica har hakat på Lidls anti-inflationssatsning, medan Willys hävdat att man redan har så låga priser.

LÄS MER:Allt fler handlar på extrapris – här är Mölndals billigaste mataffärer

ANNONS