Visionsbild över nya Luna park på Liseberg.
Visionsbild över nya Luna park på Liseberg. Bild: Liseberg

Liseberg öppnar flera nya attraktioner och nytt område

Näst-nästa år fyller Liseberg 100 år och firar detta med en rad nya attraktioner. Bland dessa en ny rekordstor berg-och dalbana och ett helt nytt område, Luna park, uppe på höjden.
– Det blir ett tillskott för våra besökare men är också en hyllning till vår historia, säger Andreas Andersen, Lisebergs vd.

ANNONS

Turbo och Tempus, det är namnet på två av de nya familjeattraktioner som nöjesparkens besökare ska få åka på nästa år. Rotation med ”extraordinär precision” är vad Tempus kan erbjuda gästerna. Turbo handlar om en virtuell upplevelse i sidovagnen på en motorcykel, där man själv bestämmer hur högt man vill åka, och upplevelsemässigt ersätter gamla Virvelvinden, som gick i pension i år.

– Vi skapar ett helt nytt område, likt vi gjorde när vi byggde Kaninlandet 2013, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

LÄS MER:Henrik Lundqvists nya satsning: Investerar i Mölndalsprojekt

LÄS MER:Tuva-Stina, 74, hotas med hembesök om hon inte betalar

Luna park uppe på höjden

Nya området heter Luna park, uppe på Lisebergs höjder.

– Det kommer bli som ett eget litet universum i parken, framför allt på kvällen med alla lampor, säger Lotta Carlsbogård, chef säsonger och events Liseberg, i ett uttalande.

Den hemliga storsatsningen är också ett avstamp inför framtiden.

– Det är ett projekt som dels markerar vårt 100-årsjubileum, men också ska skapa ett tillskott till Helix och Liserbergshjulet och mer aktivitet i den delen av parken. Men det är också en hyllning till vårt ursprung och jubileumsutställningen 1923, säger Andreas Andersen.

Lagom till Lisebergs 100-årsfirande, 2023, ska också en ny berg-och dalbana stå färdig med samma namn – Luna, som är en så kallad bumerangberg- och dalabana, som blir den högsta och snabbaste av sin art i världen.

– Den åker fram tillbaka. Den åker baklänges också. Jag gillar den jättemycket och tycker att den är superrolig. Det är också en bana som vi saknar lite i parken i dag. Målgruppsmässigt är den lite mer häftig än banan vi har för de minsta men också lite mindre läskig än några de större banorna vi har, säger Andreas Andersen.

Lisebergs nya vattenvärld rullar på enligt plan

Att Liseberg ska öppna en vattenpark och ett upplevelsehotell – Oceana Vattenvärld Grand Curiosa Hotel – i samband med jubileet är sedan länge känt, men kring attraktionen Luna har det varit ett omfattande hemlighetsmakeri.

Utbyggnaden av Oceana Vattenvärld Grand Curiosa Hotel, rullar på enligt plan där nya hotellet öppnar till jubileet och vattenparken cirka ett år senare, och den ska vara öppen året runt.

Trots pandemin ser Anderas Andersen ljust på utvecklingen under 2021.

– Men det känns som om att vi trots allt kommer att få en bra avslutning på 2021. Vi slutar faktiskt helt okej och hoppas att 2022 kan lite bättre än i år. Så vi är ganska optimistiska, säger Andreas Andersen.

LÄS MER:Mölndalsföretag vann ”På spåret-buren” under Musikhjälpen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndal-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS