Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Livsmedelsföretag donerar skyddsutrustning

En större mängd skyddsmaterial – som blivit liggande i en av företaget Pauligs fabriker – har nu skänkts bort och kommer att göra nytta i vården istället.

Över 3 700 skyddshandskar, 2 400 armskydd, 1 100 munskydd har donerats från Pauligs till sjukvården, det meddelade företaget i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Idéen att samla ihop skyddsmaterial fick Bo Jonsson, tillträdande produktionschef på Pauligs fabrik i Mölndal där Santa Maria kryddor produceras, när han nyligen besökte en av företagets andra anläggningar.

– Jag visste att det fanns en mängd skyddsmaterial på vår anläggning i Mölnlycke, där vi för närvarande inte har någon produktion igång. Jag tänkte genast på det akuta läget inom vården och insåg att utrustningen skulle kunna komma till nytta där, säger Bo Jonsson, i pressmeddelandet.

Företaget skänkte också skyddsvisir, skyddsglasögon, skyddsrockar och handsprit, vilket har tagits emot av Göteborgs stad för att fördelas ut i vården.

– Jag tror att många av oss känner oss lite maktlösa i den här situationen. Men alla kan bidra på sitt sätt och jag är övertygad om att många bäckar små gör skillnad, säger Bo Jonsson.

Catrin Hansson

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.