Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det har gått sju år sedan Lucas Simonsson gjorde entré på sociala medier på allvar. Nu har han flera hundra tusen följare på sina egna plattformar och har gjort succé i trion JLC. Bild: Stefan Bjarnefors
Det har gått sju år sedan Lucas Simonsson gjorde entré på sociala medier på allvar. Nu har han flera hundra tusen följare på sina egna plattformar och har gjort succé i trion JLC. Bild: Stefan Bjarnefors

Lucas Simonsson och hans humorgrupp JLC tar en paus

Lucas Simonsson från Krokslätt har gjort succé med humorgruppen JLC. Nu väljer trion att ta en paus från Youtube.
– Vi är så jävla begränsade i vad vi kan göra, säger Lucas Simonsson i ett videoklipp.

Som tidningen Expressen tidigare rapporterat kommer humorgruppen försvinna från Youtube ett tag. I ett videoklipp berättar medlemmarna att de haft ett tufft år på grund av coronapandemin.

– Jag tror det hände någonting från och med förra året när corona kom, jag tror många andra influencers känner igen sig i det, så hände det någonting med restriktioner och att man inte får träffa andra människor och det har påverkat oss extremt mycket. Vi är så jävla begränsade i vad vi kan göra, säger Lucas Simonsson i klippet.

LÄS MER: Ingrid gav romantiken en chans – efterlyste snygga föraren på Facebook

Många tittare

Lucas Simonsson, som bor i Krokslätt, var med och startade upp JLC 2016. Deras humoristiska sketcher har gjort succé på Youtube där de har över 690 000 prenumeranter.

Gruppen består, utöver Lucas Simonsson, av Carl Déman och Jonas Fagerström. 2020 blev JLC utnämnda till Sveriges mäktigaste i Sociala medier av Medieakademin. Lucas Simonsson blev korad till mäktigast på Instagram.

– Jag har alltid varit en liten pajas, alltid haft behov av att få folk att skratta. Kanske som Chandler i Vänner som måste skämta när han blir nervös, sa Lucas Simonsson till Mölndals-Posten i januari 2021.

LÄS MER: Tomt i flera lokaler vid torget – två år efter upprustningen

Negativa kommentarer

I Expressen står det att gruppen haft mycket tid att läsa kommentarer under pandemin, och att det har tagit dem hårt.

– Folk verkar inte tro att vi läser eller att vi inte bryr oss, vi läser 90 procent av kommentarerna. Om någon skriver att jag är kass eller Jonas är kass, Niklas är dålig på att redigera, Calle är kass eller ja, vad fan det nu är. Det är sådant som är jättejobbigt att läsa, säger Lucas Simonsson i Youtubeklippet.

Exakt hur länge Lucas Simonsson och JLC försvinner från Youtube är inte klart, men de kommer inte att sluta med humorn helt. Nu ska de bland annat spela in en ny säsong av serien ”Pappas pojkar.”

– Vi tycker det här är rätt skönt, vi får tid att tänka lite och coronan får löpa ut lite, säger Lucas Simonsson.

LÄS MER: Mölndal på bottenplats i antal vaccinerade