Ett ovanligt måndagsmöte för kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten.
Ett ovanligt måndagsmöte för kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten. Bild: Mölndals stad

Mölndals stad träffade kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Under måndagen hade kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten ett ovanligt möte. På andra sidan skärmen satt kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
– Jag upplevde att mötet var positivt och att de hade det trevligt, säger kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten.

ANNONS
|

För att hämta in mer information om Sveriges olika kommuner och vilka utmaningar de står inför så gör kronprinsessparet en digital turné. Under måndagen var det dags för Mölndals stad, och den högste politikern fick en pratstund med paret.

– Jag började med att säga att det är trevligt att de tar initiativet att ringa runt till alla kommunerna och jag måste understryka att jag tycker det är jätteviktigt att de hör hur det är ute i kommunerna, säger kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten (M).

LÄS MER:Kronprinsessan Victoria inbjuden till invigning på Gunnebo

Aktuella frågor

Samtalet varade mellan 15 och 20 minuter och under tiden lyftes flera aktuella frågor om pandemin, kommunens tillväxt och integration.

ANNONS

– Jag berättade att Mölndal är en växande kommun och att vi har ett bra näringsliv. Att vi hanterat pandemin på ett bra sätt och initiativet med snabbtester för att förhindra spridningen på äldreboenden.

LÄS MER:Snabbtesterna kostar miljoner: ”Kan inte värdera människoliv”

Enligt Kristian Vramsten var kronprinsessparet nyfikna och trots att han på förhand var nervös så var det som bortblåst under samtalet.

– Jag hade förberett mig på att bli nervös men så blev jag inte det. Vi kom igång bra och jag hade övat på att titulera dem Ers kungliga högheter och sedan konsekvent kronprinsessan Victoria och prins Daniel och jag sade inte fel en enda gång.

Fick kronprinsessan att kolla kalendern

Under samtalets gång fick Kristian Vramsten chansen att lyfta det som är bra med Mölndals stad och berätta om vilka utmaningar kommunen står inför. Samtalet kunde ha slutat med ett artigt farväl men kommunstyrelsens ordförande tog chansen att skicka en inbjudan till kronprinsessparet.

– Jag sade att jag vet att de blivit inbjudna till 100-årsjubileet nästa år och att jag välkomnade dem, och då såg jag att kronprinsessan Victoria tittade i sin kalender. Det var väldigt trevligt, säger Kristian Vramsten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS