Mölndalsbo åtalas för kidnappning och våldtäkt efter svartsjukedrama

En man i 40-årsåldern bosatt i Mölndal åtalas för en våldtäkt som ska ha ägt rum i en annan västsvensk kommun för drygt två månader sedan. Han misstänks också ha frihetsberövat offret genom att hindra henne från att fly ut ur bostadens badrumsfönster.

ANNONS

Åtalet rör en händelse som ska ha ägt rum i slutet av maj. Enligt vittnesuppgifter hade Mölndalsbon fått intrycket att kvinnan varit i en relation med en annan man, och därför blivit svartsjuk och våldsam.

Kvinnan uppger att hon försökt fly genom bostadens badrumsfönster, men hindrades av den nu misstänkte som höll fast henne i armen.

Slog och sparkade

Hon försökte sedan också att lämna platsen genom ytterdörren. Då ska mannen ha greppat tag om hennes hals och slängt ner henne på golvet.

I åtalspunkten om våldtäkt skriver åklagaren att mannen tvingat till sig sex genom att ha slagit och sparkat offret på kroppen, örfilat henne, tagit flertalet strypgrepp samt uttalat att han skulle döda henne.

ANNONS

Bland bevismaterialet finns bland annat en konversation på appen Snapchat, där den misstänkte våldtäktsmannen genom kvinnans konto skrivit till en av hennes manliga bekanta – den han trott att hon varit i relation med.

Tvättade

Bilder från den åtalades mobiltelefon visar hur han under natten fotograferat konversationer som offret haft med andra män. Det hoppas åklagaren ska styrka att han varit svartsjuk och arg. Enligt brottsplatsundersökningen hade mannen dessutom lagt sängkläder i tvätten när polisen kommit, vilket ses som misstänkt.

Mannen förnekar brott.

LÄS MER:Man från Mölndal misstänks ha våldtagit kvinna vid flera tillfällen – åtalas

LÄS MER:Don och Anton misshandlades grovt – blir bortprioriterade av polisen

LÄS MER:Nya uppgifter om mordet i Mölndal: Offret ska ha bragts om livet med yxa

ANNONS