Mölndalsbon firade midsommar i Göteborg. Dagen efter körde han tillbaka till samma område – och åkte fast för rattfylleri.
Mölndalsbon firade midsommar i Göteborg. Dagen efter körde han tillbaka till samma område – och åkte fast för rattfylleri. Bild: Josefine Stenersen

Mölndalsbo körde bil dagen efter blöt fest – blev kostsamt

Mölndalsbon tog rätt många glas vin under midsommarfirandet. Dagen efter satte han sig i bilen. Den resan blev dyrköpt.

ANNONS
|

Mölndalsbon, en man i 40-årsåldern, vinkades in till en nykterhetskontroll på Delsjövägen i Göteborg strax innan klockan 09 på midsommardagen. Han blåste i polisens sållningsinstrument och resultatet visade en promillehalt alkohol i blodet på 0,28. Gränsen för rattfylleri ligger på 0,20.

”Har bara druckit vin”

Mannen förstod att han gjort sig misstänkt för rattfylleri men uppgav att han kände sig nykter.

– Jag har bara druckit vin, jag kan inte säga exakt hur mycket, ett gäng glas, jag har inte druckit någon starksprit bara vin, säger han i förhör.

Polisen: Hur mycket är ett gäng glas ungefär?

– Vet inte, tio glas under dagen och kvällen kanske.

ANNONS

Dryga böter

I förhöret berättar han vidare att han startade bilfärden från hemmet i Mölndal för att åka till en kompis nära det område i Göteborg som midsommarfesten hade hållits dagen innan.

Mölndalsbon döms nu av Göteborgs tingsrätt för rattfylleri till 40 dagsböter. På grund av den taxerade inkomsten tvingas han därför betala sammanlagt 22 000 kronor.

LÄS MER:Kvinna körde berusad – krockade med två bilar

LÄS MER:Man körde kraftigt berusad i Åby – småbarnen i bilen saknade bälte

LÄS MER:Trots åtgärderna: Mölndals åar fortsätter att svämma över

ANNONS