Mölndal galleria kan öppna upp för fler: ”Väldigt positivt”

På torsdagen den 15 juli lättades det på ytterligare restriktioner. Det innebär bland annat att kvadratmeterregeln och maxantalet för köpcentrum togs bort helt.
– Det här är ett steg i rätt riktning och det är naturligtvis väldigt positivt för oss, säger Carina Erlandsson, centrumchef för Mölndal galleria.

ANNONS
LocationMölndal galleria|

På torsdagen skedde den tredje lättnaden av coronarestriktionerna och det innebär bland annat att kvadratmeterregeln och maxantalet för köpcentrum tas bort helt. Carina Erlandsson, centrumchef för Mölndal galleria, ser positivt på att samhället börjar öppna upp mer.

– Vi har länge levt med de här restriktionerna och gjort allt vi har kunnat för att se till så att gallerian varit säker att vistas i. Det här är ett steg i rätt riktning nu och det är naturligtvis väldigt positivt för oss, säger Carina Erlandsson.

LÄS MER:Stans nyaste burgarställe har öppnat: ”Vi ville hålla det lugnt”

Men även om gallerian kan ta emot fler besökare igen måste de fortsättningsvis vidta åtgärder för att undvika att trängsel uppstår.

ANNONS

– Vi kommer fortsätta vara försiktiga och uppmana besökarna att hålla avstånd, samt sprita och tvätta händerna. Det är viktigt att alla tänker sig för och inte på något sätt tror att allting är över nu. Jag tycker generellt att många har blivit väldigt bra på att hålla avstånd, så det vill man gärna att alla fortsätter med, säger Carina Erlandsson.

”Finns ett ökat behov av att shoppa”

I takt med att de nya lättade restriktionerna tillkommit och fler människor fått vaccinet har Mölndal galleria ökat sin omsättning och sett fler besökare.

– Det är jättepositivt och roligt. Vi märker att det finns ett ökat behov av att shoppa nu efter så lång tid. Man kanske har jobbat hemifrån mycket och inte varit ute på samma sätt, men nu kanske fler vågat ge sig ut igen.

LÄS MER:Fler vågar sig ut efter vaccinering – så är läget för kommunens handlare

Den första augusti har också gallerian beslutat att återgå till de normala öppettiderna fullt ut, vilket innebär att alla butiker kommer ha öppet till klockan 20.

– Vi har tillåtit några avvikande öppettider för de som, av olika anledningar, har behövt stänga en timme tidigare eller liknande, säger Carina Erlandsson.

Mölndal galleria ser gärna att invånarna handlar mer lokalt framöver om de har den möjligheten, menar Carina Erlandsson.

– Jag tycker att det är viktigt att alla i Mölndal ser till att stötta våra lokala handlare så att man får en bra återhämtning nu efter den här tuffa perioden som vi alla har levt i, säger hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS