Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mölndals eventfixare positiva till covidpass: ”Inga bekymmer”

Folkhälsomyndigheten vill införa covidpass från och med 1 december för tillställningar med fler än 100 deltagare. Bland arrangörerna i Mölndal ges flera tummar upp.
– Flera är fortfarande oroliga för att smittas, säger Anders Frisk på Bio Möllan.

Anders Frisk, som driver Bio Möllan i centrala Mölndal, har inte hunnit ta del av kungörelsen från Folkhälsomyndigheten och regeringen än. Men spontant är han positiv till nyordningen.

LÄS MER: Bengt och Alena valde bort hemtjänst – kan inte garanteras vaccinerad vårdpersonal

– Jag tror att det kan vara bra. Sen vi öppnade igen så märker vi att vissa av våra stamgäster saknas. Det kan ju vara att de fortfarande känner en oro för smittspridning, säger Anders Frisk.

Löser det praktiska

Han konstaterar att de flesta föreställningar har färre besökare än de 100 som krävs för att covidpassreglerna ska sättas i verket. Men han tror inte att det blir några praktiska problem att kolla vaccinationsbevis den dag det blir fler besökare.

LÄS MER: Tomas Angervik överlevde covid – sliter fortfarande med lungorna

– Det skulle kanske kunna bli över 100 besökare på någon av våra julfilmer till exempel. Jag har lite tid på mig att fundera över logistiken och om det kanske behövs mer personal för att kolla covidbevis också, säger han.

Åbytravet väntar 2 500

– Jag sitter och tittar på Amanda Lind och kompani just nu, säger Kristofer Jakobsson, marknadschef på Åbytravet när Mölndals-Posten ringer.

Som förberedelse för vad som sker från 1 december var han under september i Tyskland och Belgien för att se hur travbanorna där arbetade med covidpass. För Åbytravets del blir det en viss utmaning när V75 och loppet Legolas minne avgörs 11 december. Då räknar Kristofer Jakobsson med omkring 2 500 besökare till travanläggningen.

LÄS MER: Mikaela Mässings helvete – vägrar lyssna på läkarna: ”Gråtit många tårar”

– Det är tråkigt att smittan går upp igen men vi har en jättestor och luftig arena och vi kommer kunna erbjuda en trygg produkt. All publik slussas redan in i olika sektioner, till våra restauranger, till sittplatser inomhus eller utomhus där man kan stå, säger Kristofer Jakobsson.

Under restriktionstiden beslutade Svensk travsport att alla tävlingar skulle köras utan publik. Sedan restriktionerna släpptes i september har publiken återkommit. Åbys marknadschef är övertygad om att travsportsorganisationen inom kort kallar till internmöte för att komma fram till ett gemensamt förhållningssätt kring hur landets travanläggningar ska arbeta med covidpassen.

– Vi har så mycket ytor så jag är inte orolig och jag tror vi kommer gå på covidpassen, säger Kristofer Jakobsson.

PRO nöjda

Bertil Karlsson, festfixare och konsertarrangör hos Lindome PRO, säger att de förmodligen inte kommer att beröras av det eventuella kravet.

LÄS MER: Åbytravet: ”Fantastiskt roligt med lättade restriktioner”

– Vi har ingenting planerat hos oss förrän tidigast i mars. I januari och februari brukar det vara så isigt att våra gamla inte riktigt vågar ge sig ut.

Om det skulle fortsätta vara krav på covidpass in i mars, hade han bara tyckt att det var positivt.

– I sådana fall kommer vi att ta in fler än 100 och begära bevis. Då slipper sådana som inte har fått sprutorna att bli smittade. Många av oss kommer att ta den tredje sprutan inom kort, så det borde inte vara några bekymmer, säger Bertil Karlsson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.