Mölndals knasigaste träd – här är finalisterna

Mölndals-Posten bad läsarna om hjälp för att hitta kommunens knasigaste träd och nu har tre finalister tagits fram. Det står mellan en björk som har fått en utväxt som liknar ett tjurhuvud, ett ”långnosigt” träd och ett träd som kanske kan misstas för ett könsorgan. Vilket av dessa tycker du ska koras till Mölndal knasigaste träd? Spana in finalisterna i bildspelet och rösta sedan i slutet av artikeln.

ANNONS

I somras gick Skogssällskapet, en stiftelse som arbetar med skog och mark, ut och efterlyste ”Sveriges knasigaste träd”. Gensvaret var enormt.

– Efterlysningen av de knasiga träden har väckt ett otroligt engagemang. Många svenskar har tagit sig ut i naturen för att upptäcka den mångfald som finns, sa Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet, i ett pressmeddelande.

Inget träd från Mölndal tog sig in bland träden som utsågs till knasigast i respektive landskap. Men visst finns det knasiga träd även i Mölndals kommun?

LÄS MER:Kållered får en egen sportbar: ”Folk har varit superpositiva”

Den frågan ställde Mölndals-Posten till er läsare och nu har tre finalister tagits fram. En av dessa är trädet vars rot för tankarna till ett manlig könsorgan – inskickad av Christin Åkerberg som bor vid Jungfruplatsen.

ANNONS

– Det var min vän Ulrike som såg det först. Hon är en skogsmänniska och har hund och så. Hon tog med mig ut på en promenad dit och när vi gick där så sade hon: ”snart ska vi titta på snoppen”. Och jag bara dog av garv, säger Christin och fortsätter:

– Den finns precis när man går upp mot Änggårdsbergen från Bifrost. Man tar krönet upp för backen.

Första gången Christine såg trädet var för ungefär två eller tre år sedan. Hon brukar inte besöka platsen ofta, men det har hänt att hon har tagit med sig andra dit.

– Jag är ingen skogsmänniska. Men jag har gått där med mina föräldrar. De började småskratta lite och tyckte att det var likt.

Vad tror du, är det Mölndals konstigaste träd?

– Konstigaste vet jag inte, men snuskigaste kanske, säger Christin Åkerberg.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS