Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Foto: Esoft, Joakim Kling/SE360, Google Streetview
Foto: Esoft, Joakim Kling/SE360, Google Streetview

Mölndals mest spännande bostäder till salu – just nu

Skyddat läge med närhet till sjön och gigantisk trädgård, en välbevarad 20-talsvilla eller en stuga att renovera efter egen smak – det är några av bostäderna som finns till salu i Mölndal just nu.

Bostadspriserna fortsätter öka i Mölndal och nyligen såldes en villa för 9,3 miljoner.

Många mäklare vittnar om att pandemin har gjort att intresset för våra hem har ökat. Andreas Hansson är mäklare på Skandiamäklarna i Mölndal och framförallt är det större lägenheter köparna är intresserade av.

LÄS MER: Fler drömmer om hus på landet: ”Ville få ett trevligare vardagsliv”

– Det är nog en del av corona-effekten, att många vill ha ett extra rum att kunna jobba i, eller kanske hyra ut, för att tjäna lite extra pengar på sin bostad, säger Andreas Hansson.

LÄS MER: Familjen bor i den gamla läkarvillan: ”Tycker om att huset är lite nött”

LÄS MER: Mölndals-Posten vill besöka fler spännande hem i kommunen

Populära områden

Krokslätt, Toltorpsdalen och Solängen är väldigt populära områden, enligt Andreas Hansson.

– Det såldes ett objekt i Toltorpsdalen för tio miljoner för ett tag sen, den lades ut för fem miljoner så det blev en rejäl budgivning, och där fanns möjlighet att bygga till på huset, vilket många verkar vara intresserade av just nu.

De nybyggda husen i Hills i Solhem är också ett område som många varit intresserade av det senaste. Rasmus Broström är mäklare på Bjurfors i Mölndal och har flera objekt ute där.

– Området Hills börjar bli färdigställt nu och det är väldigt populärt. Det är som en egen liten community och oas med både friköpta villor samt bostadsrätter, säger han.

LÄS MER: Familjen Amiri bor i det kolsvarta huset i norra Krokslätt

Rasmus ser också att marknaden i Mölndal är positiv.

– Mölndal som kommun växer och blir mer och mer populär. Marknaden i Mölndal känns positiv genom att vi har ett lägre utbud än tidigare och fler spekulanter per bostad. Eftersom utbudet av bostäder är lägre är det mesta intressant för spekulanterna. Det som är mest populärt är renoverade eller nya bostäder. säger han.

Som brukligt när vädret blir varmt så svalnar bostadsmarknaden en aning – men i Mölndal finns det ändå ett gäng spännande bostäder till salu just nu.

Mölndals-Posten listar några av dem här nedan.

Bild: Svensk fastighetsförmedling
Bild: Svensk fastighetsförmedling

6-rummare med stor och lummig trädgård i Lindome – utgångspris: 5 795 000 kronor

Gäddas backe 26 i Lindome erbjuder högt läge med utsikt över en lummig trädgård. Tomtarean är hela 1 858 kvadratmeter. Är du sugen på ett snabbt morgondopp på sommaren eller skridskoåkning på vintern så finns Fageredssjön bara några minuter bort. Fastigheten har också en eldplats där du kan laga mat året runt.
Bild: Google streetview
Bild: Google streetview

Lyxig nybyggd tvåa nära naturen i Solängen – utgångspris 2 795 000 kronor.

På Splintvedsgatan 10 i nybyggda Hills i Solhem finns just nu en två med stor och härlig balkong till salu. Den ligger längst in på gatan utan insyn. Tio minuter in till Mölndal stad och är du sugen på att spela golf är det bara att traska till den närliggande golfbanan.
Bild: Esoft
Bild: Esoft

Renoveringsmöjlighet mitt i naturen – utgångspris 1 595 000 kronor

Åsens väg 23 har närhet till Västra Ingsjön och omgiven av skog och natur. Är du renoveringssugen kan detta vara av stort intresse, detaljplanen erbjuder även nybyggnation om fem procent av tomtens yta. Och vill man ta sig in till Lindome så är det 11 kilometer dit.
Bild: Foto: Joakim Kling/SE360
Bild: Foto: Joakim Kling/SE360

Nybyggt med gigantisk uteplats – utgångspris 5 100 000 kronor

Om du istället vill ha något alldeles nybyggt med helkaklat badrum och walk in-closet i Hills så finns Kärnvedesgatan 65 klar och redo för inflytt i slutet av oktober.
Bild: Google streetview
Bild: Google streetview

Stor villa med stor trädgård – utgångspris 8 300 000 kronor

Vill du bo nära Gunnebo slott, nära stan och nära natur och vatten för bad, så är kanske Rådavägen 59 något som kan passa. Villan är 167 kvadratmeter och Tomtarean är hela 2 716 kvadratmeter. Här finns plats för eget kontor, ytor för avkoppling och sociala ytor på entréplan.

Lummig trädgård på attraktiv adress – pris saknas just nu

I populära Toltorpsdalen finns en härlig 20-talsvilla i trä med lummig, livfull och behaglig trädgård. Fem rum fördelat på 118 kvadratmeter med ljus och luftig känsla.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.