Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Hofflander vill ha ännu fler bra nyhetstips. Bild: Fredrik Hofflander
Fredrik Hofflander vill ha ännu fler bra nyhetstips. Bild: Fredrik Hofflander

Fredrik Hofflander: Mölndals-Posten är inte ens hälften så bra utan dig – tipsa oss om stora och små nyheter!

Var får vi allt ifrån när vi gör Mölndals-Posten? En hel del får vi från dig och andra Mölndalsbor – här är några bra exempel.

En av de vanligaste frågorna jag har fått av ickejournalister under mitt yrkesliv är den här: Hur hittar ni allt ni skriver om?

En simpel fråga kan tyckas. Men den ringar på ett ganska pricksäkert sätt in själva essensen i att vara journalist. Så vad är svaret?

Vi behöver din hjälp

Det finns förstås flera svar. Ett av dem handlar om vad jag lite kaxigt skulle vilja beskriva som yrkesskicklighet. Vi är i våra bästa stunder duktiga på att bygga upp rutiner för att bevaka myndigheter, politiska organ, rättsväsendet och tusen andra viktiga delar av samhället – därigenom fångar vi väldigt mycket intressant.

Men ett annat svar är detta: Vi använder oss skamlöst av dig som läsare. Du och alla andra Mölndalsbor ser saker som vi inte ser. Ni tänker saker vi inte tänker, blir förbannade över saker vi ännu inte vet något om och skakar på huvudet åt fenomen som vi missade medan vi satt vid datorn och skrev om något helt annat.

Därför finns det inte mycket som gör mig gladare än tips, frågor, Facebookmeddelanden, reaktioner, beröm och kritik. Massor av saker som du kunnat läsa på vår sajt eller i vår papperstidning den senaste tiden har tillkommit enbart tack vare tips.

Tre bra exempel

Låt mig ta några bra exempel.

Den nostalgiska gravölen och bildkavalkaden för att tacka av den snart rivna Bifrosts förskola. Det partyt hade vi inte haft koll på alls om inte en av eldsjälarna bakom hade ringt ett par dagar i förväg.

Anton och Don, de unga killarna som utsattes för en rå och oprovocerad misshandel utanför McDonald’s i Åby – och nu har fått vänta i 15 månader på ett åtal som aldrig tycks komma. En skakande berättelse, som aldrig hade blivit berättad om det inte hade varit för att ni läsare tipsade oss.

Star Wars-bröllopet på Möllan! En av veckans riktiga glädjespridare. Det hade vi också garanterat missat om inte åtminstone EN vaken Mölndalsbo tagit fram kameran, lagt ut bilden på Facebook och på så sätt satt oss på spåren.

Hör av dig med tips

Vad blir slutsatsen av detta? Att du ska höra av dig till oss så mycket som möjligt förstås. Vi vill veta allt – om högt och lågt, viktigt och lättsamt.

Fråga bara Mikael Johansson, mannen som mejlade oss för att han tyckte sig ha hittat sin dubbelgångare när han läste i Mölndals-Posten om Lindome Gif:s ordförande Martin Jannesson.

Vi sammanförde de båda sympatiska herrarna och vips föddes det ett riktigt lyckopiller till artikel. En artikel som så här långt lästs av över en bra bit över 2 000 personer på vår sajt.

Så vad väntar du på? Mejla mig så tar jag kanske just upp ditt tips när jag skriver en krönika på det här temat nästa gång!

LÄS OCKSÅ: Mölndalsdagarna var en satsning som träffade rätt

LÄS OCKSÅ: Så får vi fler kvinnliga gatunamn i Mölndal – här är fyra starka kandidater

LÄS OCKSÅ: Skicka in din bästa sommarbild – tävla om fina priser