Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elvira Linderot: Mölndals-Posten vill besöka fler spännande hem i kommunen

Har du ett annorlunda hus, en magisk trädgård eller en alldeles unik inredningsstil? Hör av dig till oss!

Det finns platser man aldrig glömmer, platser man älskar och som etsar sig fast. Det kan vara ens barndomshem, en släktings sommarstuga eller ens första lägenhet.

Jag har flera sådana platser, men en av dem är huset där min farmor och farfar bodde. Som barn hälsade jag ofta på i den gula villan där det var fullt av hundar, katter och musikinstrument.

LÄS MER: Bostadsboom i Mölndal – det här har byggts de senaste åren

Själva huset var hemtrevligt och mysigt, men det jag framförallt tänker på är deras trädgård. Den var en oas med rosenbuskar, fruktträd, stenlagda gångar och en damm med Koi-fiskar. Allt var noga uttänkt och planerat. Där fanns en hammock omgiven av grönska, ett litet trädgårdsmöblemang där vi spelade Mahjong, en badtunna och en stor träveranda. Där, på verandan, hade min farmor ställt ut ett badkar. Så en solig sommardag kunde man fylla upp det med vatten och helt enkelt bada utomhus med utsikt över trädgården.

Finns en nyfikenhet

I efterhand har jag förstått hur mycket jobb det måste ha legat bakom den där oasen. Själv kan jag knappt hålla liv i mina orkidéer och jag är nog varken en trädgårds- eller en husmänniska. Men det hindrar mig inte från att bli inspirerad. Jag älskar att kika in i andras hem, att se kreativiteten och de personliga lösningarna.

LÄS MER: Marios gjorde tv-succé med sitt pampiga drömhus i Hills villastad

Uppenbarligen är jag inte ensam om detta. Matilda Spetz artikel om det kolsvarta huset i Krokslätt har varit en av de mest lästa artiklarna på molndalsposten.se de senaste dagarna. Den arkitektritade villan väcker förstås nyfikenhet – men jag är säker på att det finns fler spännande hem i Mölndal.

LÄS MER: Familjen Amiri bor i det kolsvarta huset i norra Krokslätt

Inredning och renovering är ju tydligen trendigare än någonsin och kanske bor du också i ett inspirerande hus eller i en häftig lägenhet. Eller så har du rustat upp ett torp på landet, har en unik inredningsstil, en magisk trädgård eller en ombyggd van som du reser runt och lever i.

Hör av dig

Hör gärna av dig till [email protected] i så fall! Vi vill kika in hos fler Mölndalsbor och göra roliga reportage om era hem och trädgårdar.

Själv ska jag få ordning på mina orkidéer och sätta upp lite fler tavlor på väggarna. Jag börjar så.

Förresten, fortsätt gärna skicka in bilder till vår sommartävling! Ju fler bidrag desto roligare och i slutet av sommaren utses en vinnare.