Maria Solérius, rektor på Franklins gymnasium.
Maria Solérius, rektor på Franklins gymnasium. Bild: Elvira Linderot

Mölndals rektorer om nya coronabeskedet – fortsätter med skola på distans

Västra Götalandsregionen häver sin rekommendation om distansundervisning i gymnasieskolan. Det får ingen omedelbar effekt för eleverna i Mölndal.

ANNONS
|

De två största gymnasieskolorna i Mölndal, Franklins och Krokslätt, varvar just nu hemmastudier med undervisning på plats. Maria Solérius, rektor på Franklins gymnasium i centrala Mölndal, skriver i ett mejl till Mölndals-Posten att skolan har maximalt 60 procent av eleverna i lokalerna per dag. Den saken kommer inte att förändras på måndag, trots Västra Götalandsregionens besked på onsdagsmorgonen.

LÄS MER: Generell rekommendation om distansundervisning på gymnasiet tas bort

”Under nästa vecka kommer vi att fortsätta med nuvarande upplägg. Sen får vi diskutera hur vi ska göra med resterande veckor fram till sommarlovet”, skriver Maria Solérius i mejlet.

ANNONS

Snart sommarlov

Björn Winblad, rektor på Krokslättsgymnasiet, får beskedet om den hävda rekommendationen när Mölndals-Posten ringer upp honom.

– Jag har varit ute på vandring med eleverna under förmiddagen så jag har inte hört något. Men spontant tror jag inte att vi kommer att göra några förändringar. Det finns ändå en oro kvar bland många lärare och det är ju snart sommarlov, säger han.

LÄS MER:Skola på distans är jobbigt för oss unga

Björn Winblad understryker att hans svar inte är att betrakta som ett slutligt beslut och att han ännu inte stämt av frågan med sina rektorskollegor.

Begränsningar behövs

Som Mölndals-Posten berättade tidigare under onsdagen hävs rekommendationen om distansundervisning från och med måndagen den 17 maj.

LÄS MER:Läraren slår larm: ”Känns inte säkert i skolan”

– Smittspridningen ser mycket olika ut inom regionen. Därför ger vi inte en generell rekommendation till samtliga gymnasieskolor i Västra Götaland. Det viktigaste är att varje enskild kommun och skola gör en bedömning utifrån sina förutsättningar. Det behövs kraftfulla begränsningar på många håll även i fortsättningen, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS