Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misshandeln inträffade utanför Focushuset i Göteborg. Bild: Ciprian Gorga
Misshandeln inträffade utanför Focushuset i Göteborg. Bild: Ciprian Gorga

Mölndalsbo döms till fängelse för misshandel – sparkade kvinna i huvudet

Det blev fyra månaders fängelse för en man från Mölndal som för en dryg månad sedan greps i Göteborg efter att ha misshandlat en kvinna.

Mannen, som är i 30-årsåldern, och kvinnan känner varandra sedan tidigare. De har enligt domen problem med missbruk och blev osams över en hamburgare i närheten av Ica Focus i Göteborg.

LÄS MER: Mölndalsparet sålde knark för att finansiera missbruk – döms till fyra års fängelse

Enligt vittnesuppgifter som rätten bedömt som trovärdiga har mannen, som är i 30-årsåldern, slagit kvinnan så att hon ramlade och sedan stampat på hennes huvud.

Kvinnan har inte vittnat

Kvinnan har inte medverkat i rättegången och hon har också sagt i förhör till polisen att hon inte blivit misshandlad. I stället hävdade hon att hon ramlat av egen förskyllan.

Enligt både en polis och en socialsekreterare ska hon dock vid olika tillfällen ha antytt eller sagt att det faktiskt skett en misshandel. Socialsekreteraren har inför tingsrätten bedömt att kvinnan är rädd för att säga sanningen.

LÄS MER: Efter knarkfyndet på gallerian – man döms till fängelse

Mannen förekommer i över 30 fall i belastningsregistret och har blivit dömt till fängelse flera gånger tidigare, bland annat för grov misshandel, hot mot tjänsteman och rån. Han hade just blivit villkorligt frigiven från tidigare fängelsestraff när misshandeln skedde.

Mannen nekar till brott

Han nekar till brott och hävdar att han agerat i nödvärn efter att hon rivit honom. Rätten konstaterar att det inte kan uteslutas att han faktiskt blivit angripen av kvinnan först men gör ändå bedömningen att i varje fall sparken inte kan ingå i nödvärnsrätten.

LÄS MER: Tillslag mot massagesalonger i Mölndal: Förekommit prostitution

Mannen stannar kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.