Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mölndalsbo i 80-årsåldern häktad – misstänkt för omfattande narkotikasmuggling

En man i 80-årsåldern bosatt i Mölndal har häktats av Göteborgs tingsrätt. Anledningen är att han tros vara inblandad i flera fall av grov narkotikasmuggling, med misstänkta medbrottslingar över hela Göteborgsområdet.

Vad det handlar om för mannens del är fyra fall av grov narkotikasmuggling, som ska ha ägt rum i juni och juli 2022. Paketen med droger tog sig så långt som till Malmö från ett icke angett land i Europa, men där tog det stopp för mannen och hans misstänkta medbrottslingar som är hemmahörande på olika adresser i Göteborg med omnejd.

Stor skala

Kammaråklagare Stefan Lind berättar att det för tillfället sitter fem personer häktade, misstänkta för inblandning i brottet – däribland en kvinna i 20-årsåldern bosatt i Kungsbacka kommun.

Är det en familj som ligger bakom?

– Nej, så är det inte. Vissa av de misstänkta har relationer till varandra, men det är inte så att det är inom en och samma familj, inte på det sättet, säger Stefan Lind.

Smugglingens omfattning beror på vad man jämför med, påpekar han, men tillägger att den är i större skala.

– Jag vill inte säga att det skulle röra sig om ligaverksamhet, och inte heller kalla det för organiserad brottslighet i den mån att det skulle finnas gängkopplingar och så, för det tror jag inte. Men det har funnits en struktur och en hierarki i förfarandet.

Fler lär häktas

I övrigt är Stefan Lind sparsam med detaljer och hänvisar till förundersökningssekretessen. Exempelvis vill han inte nämna hur polisen blev varse brottet, eller vilka olika roller de frihetsberövade misstänks ha haft.

Att det är fler inblandade än de fem som i dag sitter häktade är han dock övertygad om, och att fler kommer att gripas innan utredningen är över.

– Nästa steg blir att fortsätta med utredningen och att plocka in ytterligare personligheter som kan tänkas ha koppling till brottet. Jag kan föreställa mig att det finns några till. Det här kommer att pågå ett tag, säger han.

Hindras från att mejla

Anledningen att Mölndalsbon häktades är att det antas finnas risk för att han kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om han släpps på fri fot, samt eventuellt fortsätta med sin brottsliga verksamhet.

Under häktningen åläggs mannen med ett antal restriktioner – till exempel får han inte sitta frihetsberövad tillsammans med andra misstänkta i brottet, ta emot besök, kommunicera elektroniskt och motta eller skicka brev.

LÄS OCKSÅ: Telefonbedragare påstår sig ringa från Svenska kyrkan i Mölndal – vill åt pengar

LÄS OCKSÅ: Man häktad för misstänkta mordet i Lackarebäck – förnekar brott

LÄS OCKSÅ: Knivman från Mölndal uttalade dödshot mot polis: ”Ska döda dig”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.