Mölndalsbo körde ner övergångsskylt – förklaringen: ”Druckit en lättöl”

Med en hög alkoholhalt i blodet styrde mannen sin bil rakt in i en övergångsskylt. Till en början erkände han enbart intag av en lättöl. Nu döms Mölndalsbon.

ANNONS

Det var i mitten av juli som Mölndalsbon, en man i 60-årsåldern, körde bil i området Fiskebäck i Västra Frölunda. Två vittnen observerade bilfärden och så här berättar den ena av dem för polisen.

– Jag såg en bil komma i motsatt riktning. Den körde in i refugkanten, och körde ner en stolpe.

Stolpen höll uppe en övergångsskylt och eftersom föraren stannade, gjorde även vittnet det. Denne gick sedan fram till föraren för att höra hur han mådde och ringde även polis.

– Han sa att han fått punktering. Han lät sluddrig. Sen tog jag nycklarna och han gjorde inget motstånd. Han var lugn hela tiden.

ANNONS

Romflaska under salladen

Även det andra vittnet ringde till polisen. Så här beskriver han i förhör Mölndalsbons bilkörning:

– Han körde i lugn fart, inte över hastighetsbegränsningen. Han vinglade till ibland men han körde inte vingligt hela tiden eller i sicksack.

I Mölndalsbons bil hittade polisen, under en bukett rosor och en romansallad, en halvt urdrucken flaska med rom. I bilen fanns också två öppnade burkar starköl. Till en början nekade mannen till att ha druckit alkohol

– Jag drack en lättöl och en yoghurt på mitt café, har han sagt i förhör.

Hög promillehalt av alkohol

Mannen förklarade sin vingliga körning med punktering och att han, i väntan på sin fru, drack en starköl när bilen var avstängd.

Detta var dock inget som vittnena höll med mannen om och när han testades visade hans promillehalt av alkohol i blodet på 2,46.

Vid 2,0 promille har en person vanligtvis svårt att gå upprätt och vid 3,0 promille är det svårt att uppfatta vad som händer.

Saknade körkort

Mölndalsbon, som tidigare hade blivit av med sitt körkort, åtalades för grovt rattfylleri och olovlig körning. Inför Göteborgs tingsrätt valde han till slut att erkänna brotten och döms nu till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

LÄS MER:Kvinna drack bubbel och shots innan hon körde bil i Mölndal – döms för rattfylleri

LÄS MER:Vittne på sparkcykel såg bil i Lindome vingla fram och tillbaka – krockade

LÄS MER:Bilist körde in i trafikljus på Östra Lindomevägen – nu åtalas han för rattfylleri

ANNONS