Mölndalsbo misstänks för stöld på Willys i Krokslätt – betalade inte för lax, gurka och tonfisk

Småbarnspappan från Mölndal handlade på Willys i Krokslätt. Det slutade med att han stoppades efter självscanningskassorna med obetalda varor för över 300 kronor. Nu har Göteborgs tingsrätt kommit fram till att mannen ljuger när han hävdar att hans fru handlat varorna på Ica vid ett tidigare tillfälle.

ANNONS

Mannen har goda inkomster och är inte dömd för liknande brott tidigare. Men nu döms han för ringa stöld, efter händelsen på Willys i slutet av maj i år.

En civil butikskontrollant vittnade om hur mannen ska ha sökt sig till en glesbefolkad del av butiken och där flyttat flera varor från sin kundkorg till barnvagnen. Enligt kontrollanten höll mannen noga koll på sin omgivning.

– Han är extremt uppmärksam, sa kontrollanten i polisförhör.

Stoppades av kontrollant

När mannen sedan scannat in sina övriga varor i självscanningskassan och därefter gått ut stoppades han av kontrollanten.

Mannen nekade direkt till anklagelserna och hävdade att de dyrare varorna i barnvagnen – lax och tonfisk – inte härrörde från hans besök på Willys.

ANNONS

– Jag visste inte att varorna låg där ens, utan det som har hänt är att min fru hade handlat tidigare idag på Ica Maxi. Jag tror att tonfisken och laxen är därifrån, då min fru handlade, säger han i förhör.

Litar på kontrollanten

Göteborgs tingsrätt konstaterar att butikskontrollantens vittnesmål väger tungt. Rätten konstaterar att ”han har under ed lämnat uppgifter om iakttagelser han gjort i tjänsten som civil butikskontrollant” och att det inte finns några skäl att tro att kontrollanten skulle ljuga.

Mölndalsmannen döms till 40 dagsböter, på totalt 12 800 kronor.

LÄS MER:Satte barnet i bilstolen – då slog tjuven till i parkeringshuset

LÄS MER:Stal kött för 3 000 kronor på Lidl – döms till fängelse

LÄS MER:Tjuv stal tusentals kronor ur Irenes plånbok – nu får hon ingen ersättning

ANNONS