Göteborgs tingsrätt dömde mannen för ofredande.
Göteborgs tingsrätt dömde mannen för ofredande. Bild: Per Anger

Mölndalsbon gömde sig i ett duschbås – för att filma tonårstjejer

Mannen tog sig in i ett omklädningsrum på en skola och filmade unga tjejer i duschen. Nu döms han för ofredande.

ANNONS
|

Händelsen skedde förra året på en skola i Göteborg. I polisförhör har Mölndalsbon sagt att han sökte på nätet för att få fram scheman när olika klasser hade gymnastik. Att det blev just den skola det blev var en slump, hävdar han.

Mannen har också berättat hur han tog sig in i ett omklädningsrum och gömde sig i ett duschbås. Under rättegången i tingsrätten sa mannen att han gjorde det i syfte att ”filma nakna flickor.”

Filmade i duschutrymmet

När mannen hade väntat i ungefär en timme öppnades dörren till duschbåset. Flera tonårstjejer, som befann sig vid duscharna, såg då hur han började filma med en mobiltelefon.

ANNONS

Mannen fortsatte filma medan han gick ut ur båset, och lämnade därefter omklädningsrummet.

Tingsrätten dömer nu mannen för ofredande. Han ska betala böter på totalt 16 800 kronor. Dessutom ska han betala ett skadestånd till de fyra utsatta tjejerna. Det handlar om 7 500 kronor per person.

LÄS MER:Mölndalsbo får fängelse för narkotika- och vapeninnehav

Upptäcktes när dörren öppnades

Åklagaren ville att mannen skulle dömas för kränkande fotografering. Enligt tingsrätten är det bara aktuellt om någon filmar eller fotograferar i hemlighet. Eftersom mannen upptäcktes så fort dörren till duschbåset öppnades kan han, enligt rätten, inte dömas för det. Rubriceringen blev i stället ofredande.

LÄS MER:Polisen varnar allmänheten för ”Tafsardagen”

ANNONS