Mölndalsmassörer lättade efter tillslaget mot sex-salongerna

Många lokala massörer känner i dag en lättnad efter polisens stora tillslag mot de massagesalonger i Mölndal som misstänks bedriva prostitution. — Äntligen tar man tag i detta, så att vi som driver seriösa salonger kan arbeta ifred, säger Carina Nilebrink, som jobbat som massör i drygt tio års tid.

ANNONS
|

Tillslaget mot de västsvenska massagesalongerna var den hittills största insatsen av sitt slag i landet. Den leddes av regionala sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet och det var omkring 125 poliser som deltog.

Tolv massagesalonger med misstänkt sexverksamhet var i fokus, flera av dem i Mölndal, och på tisdagskvällen kunde tre drivande personer gripas. En kvinna och en man i Frölunda och en kvinna i Olskroken. Alla tre är nu anhållna misstänkta för grovt koppleri.

LÄS MER:83-åriga Bifrostbon Mona Johansson körde ut bedragaren som påstod sig komma från banken

Polisen fortsätter arbetet

Sammanlagt är det 22 brottsoffer som nu erbjudits stöd. Fem-sex av dem är tjejer som arbetade i Mölndal, berättar spaningsledaren Magnus Dahl:

– Det rör sig om utsatta kvinnor som varit i en svår situation, där någon misstänks tjäna pengar på deras sexuella tjänster. Ofta är det den som driver salongen som har kontrollen och bokar kunderna. Då är det svårt för kvinnorna att dra sig ur.

ANNONS

Polisens arbete fortsätter nu med fler förhör och analys av beslag som gjordes under tillslaget. Det är ett omfattande material och utredningen beräknas ta många månader.

LÄS MER:Här dansar Mölndalsbon sönder Porschen i centrala Göteborg: ”Finns alltid saker man ångrar”

Magnus Dahl hoppas att insatsen kan underlätta för alla massörer som driver seriös verksamhet.

– Handeln med sexuella tjänster på massagesalonger riskerar att spilla över på branschen i stort, som får en negativ stämpel. Jag vill poängtera att våra brottsmisstankar bara riktas mot enstaka ställen, säger Magnus Dahl.

Hyllar insatsen

Många av de lokala massörer som Mölndals–Posten pratat med håller med om att branschen är utsatt.

En av dem som känner lättnad i dag är Madeleine Jensen, som jobbat som massör i över femton år:

– Vår bransch dras så lätt i smutsen, det var jättebra att polisen gjorde den här kontrollen, säger hon.

LÄS MER:Kvinna misstänks för rattfylleri – efter vinglig färd

På klinik Kusin Vitamin i Kållered håller Carina Nilebrink med. Hon har drygt tio år bakom sig i yrket och vet att man behöver vara strikt och bestämd som massör för att yrkesetiken ska stå klar för alla kunder.

– Jag är tacksam för att polisen lyft problemet och att man tar tag i det här nu, så att vi som driver seriösa salonger kan jobba i fred.

Inga missförstånd

Carina säger att hon har stött på en del fördomar kring jobbet och att det sannolikt är gott om kollegor som får frågor om sexuella tjänster.

LÄS MER:Polisinsats i centrala Mölndal – tre personer försökte sälja knark

– Det är viktigt att man som massör ordentligt och strikt klargör hur det funkar, så att det inte blir missförstånd. Och att anmäla till både polis och branschorganisationen direkt, om något händer.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS