Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christian Thomasson sörjs av både politikerkolleger och medarbetare och vänner inom friidrottsvärlden. Arkivbild  Bild: Kent Randau
Christian Thomasson sörjs av både politikerkolleger och medarbetare och vänner inom friidrottsvärlden. Arkivbild Bild: Kent Randau

Mölndalspolitiker död i covid – bara 45 år gammal

Politikern Christian Thomasson har avlidit. Han var i många år politiskt engagerad för Centerpartiet i Mölndal och har den senaste mandatperioden bland annat suttit som ledamot i kultur- och fritidsnämnden, samt ersättare i fullmäktige.

Det var under fredagen Centerpartiet i Mölndal och resten av Mölndals stads politiska medarbetare fick beskedet att Christian Thomasson avlidit i covid-19, bara 45 år gammal.

Det är en djupt tagen Ingemar Johansson, ledare för Centerpartiet i Mölndal, som på fredagskvällen svarar på hur han minns sin kollega och vän:

– Jag minns honom som en fantastiskt positiv person, som alltid var glad, kunnig och engagerad, samt hade lätt att lära, säger Ingemar Johansson.

– Det enda som kunde göra honom upprörd var nog Västtrafik som han hyste en del agg mot. Mest för att han var väldigt missnöjd över förbindelsen mellan bostadsorten i Mölndal och Kungälv, där han arbetade.

Minns du något som han drivit extra mycket för Mölndal just politiskt?

– Det finns mycket, men jag vill inte uttala mig om det ännu innan jag pratat ihop mig med mina partikolleger. Jag håller på att skriva ihop ett minnesord nu för Centerpartiets räkning, men det känns då också viktigt att alla får vara med och berätta om just det de vill lyfta fram med Christian.

Engagerad friidrottsprofil

Christian Thomasson var också en engagerad friidrottsprofil och ledare i Kongahälla AIK i många år.

Han kom till klubben 1987 och har därefter varit ledare för den i omgångar. Mängder av ungdomar har passerat genom hans coachning och ledarskap, bland andra IEM-aktuella Lovisa Lindh.

– Han var framför allt en friidrottsprofil och eldsjäl. Han gjorde väldigt mycket saker för klubben, särskilt på den administrativa sidan. Styrelser kommer och går, men Christian består. Han levde för friidrotten. Han var i Kaik i omgångar, men totalt i runt 25 år, säger personlige vännen Fredrik Haraldsson, tidigare både tränare och aktiv i Kongahälla AIK, och numera coach i Örgryte IS.

Sa alltid ja

Christian Thomasson var välkänd även i övriga Göteborg och friidrotts-Sverige. Vid stora tävlingar, som EM och SM, var det han som satt i call room, där alla tävlande passerar innan de går ut på banan.

– Många i friidrottsvärlden visste vem han var. Han var också förbundsdomare och tog på sig olika uppdrag. Sådana ideella krafter växer inte på trän. Det var en person som alltid sa ja, berättar Fredrik Haraldsson.

– Han var snäll och omtyckt, men med starka åsikter. Han gjorde sig inte vän med alla, men ville aldrig någon illa.

Camilla Moestedt

Niklas Ohlson

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.