Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Arkivfoto

Man åtalad misstänkt för att ha sparkat man i ansiktet

En man i 35-årsåldern från Mölndal åtalats för misshandel för att ha dragit ner en man på marken i Bifrost och sedan sparkat honom i ansiktet. Mannen säger sig inte minnas händelsen.

17 augusti 2019 var en man i 30-årsåldern på väg hem från krogen tillsammans med en kompis. När de gått av bussen vid Bifrost ska en annan man kommit upp bakifrån på mannen i 30-årsåldern och lagt sin arm om hans hals.

Läs mer: Gick av bussen och slogs medvetslös – åtalad nekar

Mannen i 30-årsåldern tog bort mannens arm från sin hals och fick då ett slag med knuten näve i magen. Enigt mannen i 30-årsåldern och hans kompisar ska mannen som slog ha sagt något i stil med "en sak ska du ha jävligt klart för dig" och sedan fortsatte han att slå mot ansiktet.

Sparkad livlös

Den misshandlade mannen föll till marken och slog huvudet i asfalten och svimmade av en kort stund. Då ska den misstänkte mannen ha fortsatt att sparka mot hans revben och huvud. Han ska även ha blivit upplyft av mannen som knäat honom. Kompisarna har uppgett att deras kompis blev som en "spänd, livlös docka".

Det är oklart varför mannen hoppat på den andre men, enligt uppgifter i de olika förhören, verkade han upprörd över ett samtal mannen i 30-årsåldern och hans kompisar haft på bussen. "Han har hört någonting som han inte har gillat och förstått fullt ut", säger en av dem i förhör.

När vännerna kom till undsättning sprang mannen från platsen. På sjukhus konstaterades senare att mannen hade skrapmärken i ansiktet, bula i huvudet och svullna läppar. Han hade även ont i ryggen, revbenen, bröstkorgen, armbågarna och i nacken.

Minns ingen misshandel

Efter en fotokonfrontation pekades en man i 35-årsåldern ut som misstänkt. Den åtalade mannen själv säger att han han var på krogen den aktuella kvällen och att han kommer ihåg killgänget och att han bett dem dämpa sig för att han tyckte att de var högljudda.

Men han minns inte att han ska ha misshandlat någon. "Det ligger inte för mig", säger han i förhören.

Karina Hansson

[email protected]