Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man blev knivhuggen på Brogatan – en person åtalas

Det var förra sommaren som en man blev knivhuggen på Brogatan i centrala Mölndal. Nu åtalas en person, misstänkt för grov misshandel. Samma person är även, tillsammans med en Mölndalsbo, misstänkt för ett dråpförsök i Göteborg.

Natten till 23 juli 2021 blev en man knivhuggen i benet på Brogatan i Mölndals innerstad. Händelsen skedde runt midnatt och mannen, som var i 25-årsåldern, fick åka med ambulans till sjukhus.

Polisen kunde prata med den knivhuggna mannen innan han fördes till sjukhuset.

– Vi har fått lite uppgifter om en misstänkt gärningsman som vi jobbar vidare med nu, sa Peter Adlersson på polisen, till Mölndals-Posten den 23 juli.

Nu, snart tio månader senare, åtalas en man för grov misshandel. Enligt åtalet ska brottet räknas som grovt eftersom gärningsmannen använt ett livsfarligt vapen i form av en kniv. Gärningsmannen har dock förnekat brott.

Inblandad i dråpförsök

Samma gärningsman var i januari 2021 inblandad i en knivskärning på Centralstationen i Göteborg, då tillsammans med en Mölndalsbo.

Enligt förundersökningsprotokollet var det en ordningsvakt som uppmärksammande polisen på att en person blivit knivskuren, och att två män sprungit från platsen. Det hände vid åttatiden på kvällen, 24 januari 2021.

Flera poliser tillkallades och efter en kort stund såg de två män springa längs vägen, med ”flackande blick och svettiga pannor”. Båda männen greps. Kort efter händelsen hittades även en blodig kniv slängd ute på marken.

Inne på stationen fanns vittnen, som kunde bekräfta för polisen att de två männen varit inblandade. Mannen som knivskurits hade fått ett hugg i buken, och var tvungen att föras med ambulans till sjukhus. Han fick allvarliga skador men klarade sig.

Träffades på ett café

Både den skadade mannen och vittnen har beskrivit hur männen träffades på ett café, och hur det sedan uppstod ett tjafs före knivskärningen.

Det ska inte ha varit Mölndalsbon, utan den andra gärningsmannen, som höll i kniven. Trots det åtalas båda för försök till dråp. Mölndalsbon eftersom han, enligt åtalat, också rörde sig mot mannen som knivhöggs, och sedan flydde från platsen. I åtalet står det att Mölndalsbon ”psykiskt understött och solidariserat sig med X våldsutövning.”

Båda gärningsmännen anhölls men släpptes senare på fri fot. De åtalas nu alltså för försök till dråp, alternativt grov misshandel.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.