Mannen försökte stjäla från Ica i Lindome centrum.
Mannen försökte stjäla från Ica i Lindome centrum. Bild: Elvira Linderot

Man försökte snatta från Ica i Lindome – stoppade på sig godis och räkmackor

Mannen plockade på sig matvaror för en riktig kvällsmat – men stoppades av en väktare när han försökte smita undan betalningen.

ANNONS

Det var i början av juni som en man betedde sig märkligt på Ica i Lindome centrum. Klockan närmade sig 22 och en väktare var på plats för att låsa butiken. Han såg då hur en man plockade på sig varor som han la i en kundkorg. Därefter flyttade han dem till en medhavd kasse.

När mannen sedan skulle gå ut från butiken lämnade han den tomma korgen i kassan, och fortsatte förbi utan att betala för sig.

– När han passerat sista betalningsmöjlighet ingrep jag. Han hävdade först att han handlat i en annan butik men sen erkände han för mig att han stulit från butiken, säger väktaren i förhör.

Det mannen lagt ner i sin kasse var följande: två räkmackor, träbestick, en tub majonnäs och en stor påse naturgodis. Totalt hade varorna ett värde på 325 kronor.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har erkänt brottet och döms nu för ringa stöld. Han ska betala 40 dagsböter på 50 kronor vardera, totalt 2 000 kronor.

LÄS MER:Tjuv stal tusentals kronor ur Irenes plånbok – nu får hon ingen ersättning

LÄS MER:Satte barnet i bilstolen – då slog tjuven till i parkeringshuset

ANNONS