Mölndalsbon har hållit sig undan myndigheterna i över tio år och nu preskriberas hans fängelsedom för olaga frihetsberövande och misshandel.
Mölndalsbon har hållit sig undan myndigheterna i över tio år och nu preskriberas hans fängelsedom för olaga frihetsberövande och misshandel. Bild: Andreas Olsson

Man från Mölndal höll kvinna fången – slipper fängelse efter att ha hållit sig undan i tio år

Mannen dömdes 2012 till fängelse i ett och ett halvt år för att ha hållit kvar en kvinna i sin bil mot hennes vilja. Ändå undslipper han fängelsestraffet.

ANNONS
|

I maj 2012 dömdes en Mölndalsbo till ett och ett halvt års fängelse för olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot mot en kvinna. Mannen, som i dag är i 40-årsåldern, hade 2 februari 2012 plockat upp en kvinna i sin bil och sedan vägrat släppa av henne där hon ville. Han blev allt mer hotfull mot kvinnan och trots hennes protester vägrade han stanna.

Knytnävsslag i ansiktet

Kvinnan försökte till och med hoppa ur bilen på E6 i Hisingen. Till slut stannade mannen vid en parkering – och slog kvinnan i ansiktet med ett knytnävsslag. Han fortsatte slå mot hennes bröst och rev upp hennes jacka.

ANNONS

Kvinnan uppgav i efterhand även att mannen tryckte in sin hand hårt i hennes mun och hals varpå hon kräktes blod. I samma ögonblick lyckades hon ändå bita honom. Tumultet fortsatte och till slut lyckades kvinnan ta sig ur bilen. Hoten från mannen fortsatte men hon kunde ändå ringa polisen.

Höll sig undan

Mölndalsbon åtalades och dömdes mot sitt nekande. Sedan dess har han hållit sig undan myndigheterna. Han kvitterade inte postförsändelsen om inställelse på Tillbergaanstalten och han stod inte heller att finna i samband med att han skulle transporteras dit.

Nu har Kriminalvården meddelat att mannen slipper sitt fängelsestraff. Motiveringen lyder: ”Påföljden har bortfallit genom preskription eftersom domen inte har börjat verkställas inom tio år från det domen vann laga kraft.”

LÄS MER:Mölndalsbon slapp fängelsestraff – begick en våldtäkt i Göteborg nio månader senare

LÄS MER:Kom aldrig till fängelset – nu blir Mölndalsbon efterlyst

LÄS MER:Vittne på sparkcykel såg bil i Lindome vingla fram och tillbaka – krockade

ANNONS