Man gömde krutpatroner och spränggranat i Åbro

En man i Åbro förvarade explosiva varor, ett gevär och hundratals patroner. Nu åtalas han för flera brott.

ANNONS
|

I oktober 2020 stoppade polisen en man i Göteborg för en kontroll. Under kontrollen berättade mannen att det skulle finnas ett hagelgevär utanför en adress i Åbro. Han påstod också att där skulle finnas en byggnad med sprängmedel.

Hittade vapen och ammunition

En patrull skickades till platsen och hittade, efter en stunds letade, ett hagelgevär i terrängen. Vapnet låg inlindat i ett svart tygstycke och beslagtogs direkt av polisen.

LÄS MER:Mölndalsbo får fängelse för narkotika- och vapeninnehav

Samma dag kallades Nationella bombskyddet dit för att undersöka om där fanns explosiva ämnen. Platsen spärrades av och polisen var förtegen om vad som hände.

Nu visar det sig att en man, som bodde i närheten, befann sig på platsen och berättade för polisen att det fanns ”ammunition och lite pyroteknik” i en byggbarack på området.

ANNONS

Bombskyddet gick in i baracken och hittade en mängd ammunition, krutstubin och några olika tändanordningar. I baracken fanns också en äldre spränggranat.

LÄS MER:Jimmy klämde fingret – dödförklarades på Mölndals sjukhus: ”Trodde någon skojade”

Hade inte tillstånd

Mannen erkände att det var hans saker och sa att han lagt dem i baracken för att de inte skulle hamna i fel händer. Mannen påstod att han samlat på ammunition i åratal men att han inte vill skada någon med det. Vissa av sakerna ska han ha fått av sin pappa.

I senare förhör erkände mannen även att hagelgeväret var hans. Dessutom fanns hans DNA på vapnet.

LÄS MER:Försökte stjäla grävmaskin – brottades ner av personal

Mannen åtalas nu, misstänkt för vapenbrott, brott mot vapenlagen och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han ska inte ha haft tillstånd för vare sig geväret eller de explosiva varorna.

ANNONS