Man glömde hund – slog sönder tvåans spårvagn: "Jag var rädd för hans skull”

Den berusade mannen tog sig först in i vagnen men tvingades omgående av. Fast kvar på spårvagnen var hans hund. Nu döms en Mölndalsbo i 30-årsåldern för våldsamt motstånd och för att ha slagit sönder delar av vagnen.

ANNONS

19 maj förra året var Mölndalsbon ute och gick med sin hund. Han har i förhör själv berättat att han var alkoholpåverkad och vid trafikljusen vid Almedal gick han fram till mellandörrarna på tvåans spårvagn vilka han tvingade upp med händerna. Han och hunden gick ombord varpå mannen började gapa och skrika samtidigt som han försökte ta sig in i förarhytten. Föraren har berättat att mannen också uttalade diverse hot och det hela slutade med att Mölndalsbon till slut tvingades gå av.

LÄS MER:Berusad kvinna omhändertogs på spårvagn

”Jätteaggressiv”

Ett problem för honom var dock att hans hund blev kvar, varför han slog in rutan på en spårvagnsdörr för att kunna få kontakt med hunden. Från utsidan ska han ha klappat om sin hund genom den sönderslagna rutan samtidigt som två ordningsvakter anlände.

– Vi gick fram och frågade vad han höll på med och då blev han jätteaggressiv så vi tog tag i varsin arm och han började streta emot jättemycket, säger en av vakterna i förhör.

Vakterna uppger att de hade svårt att lugna ner Mölndalsbon och att det tog några minuter innan de lyckades ringa till polisen.

LÄS MER:Arg patient slog sönder vägg på Mölndals sjukhus – åtalas

– Jag drack alkohol, sen tänkte jag att jag skulle till stan med min hund och han är livrädd för spårvagnen. Så råka han fastna mellan dörren när den stängdes, så jag slog sönder rutan för att rädda min hund, säger mannen i förhör.

Rädd för hundens skull

Senare i förhöret vidareutvecklar Mölndalsbon händelsen:

LÄS MER:Misstanken: Festen slutade med soffstöld på McDonalds

– Min tanke var att min hund skulle få problem med hjärtat eller något och bli rädd. Han var inne i spårvagnen och jag utanför så jag var rädd för hans skull. Vagnen började ju åka sen stannade den när jag gjorde sönder rutan, säger han.

Mannen har delvis erkänt brott under förhör men säger att han inte minns händelsen och att uppsåt saknas. Efter händelsen uppger Mölndalsbon att han inte druckit alkohol och lever ett mer normalt liv. Nu döms han av Göteborgs tingsrätt till skyddstillsyn för skadegörelse och våldsamt motstånd.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS