Man häktad efter misstänkta mordförsöket i Mölndal

Mannen i 25-årsåldern som greps efter fredagens misstänka mordförsök har häktats. Nu fortsätter utredningen om vad som skedde när en man slogs blodig på Baazgatan.

ANNONS
|

Det var på fredagsförmiddagen som polis ryckte ut till en adress på Baazgatan i centrala Mölndal efter larm om en misshandel. På platsen påträffades en man som blivit slagen i huvudet med ett tillhygge. Sedan fredagen har en misstänkt gärningsman i 25-åldern varit anhållen och på måndagen häktades han.

Tidigare känd av polisen

Redan i fredags kunde polisen berätta att gärningsmannen och den person som blev slagen var bekanta med varandra. Men hur och hur länge de varit bekanta är fortfarande oklart.

Nu kan åklagaren Frida Hörling åtminstone berätta att den slagna mannen är något yngre än gärningsmannen.

– Det är en yngre man i 20-årsåldern, säger hon.

ANNONS

Den misstänkte gärningsmannen är tidigare känd av polisen, men varför är inget som åklagaren berättar.

Oklart motiv

Utredningen som pågår ska bland annat utreda vad gärningsmannen har haft för motiv med att anfalla den yngre mannen.

– Vi är alldeles i början av förundersökningen och än så länge har vi inget motiv till varför det här ska ha skett, säger åklagaren Frida Hörling.

Förutom det tillhygge den misstänkte greps med i handen, och som man tror ska ha använts, finns en del ytterligare uppgifter att gå på.

– Vi har målsägandes uppgifter, även fler fynd från platsen, misstänkts uppgifter samt uppgifter från vittnen som har befunnits sig i anslutning till platsen.

Tillhygget på analys

Känt sedan tidigare är att gärningsmannen, som av ett vittne på platsen beskrevs som aggressiv, har slagit den yngre mannen i huvudet med ett tillhygge. Nu berättar åklagaren Frida Hörling att det handlar om ett trubbigt föremål. Större detaljer om det hålls fortfarande hemligt.

Föremålet är skickat på analys men Frida Hörling känner sig säker på att de har rätt.

– Den misstänkte greps medan han hade det här föremålet i sin hand, säger hon.

Åtal dröjer

Rubriceringen på fredagens händelse är misstänkt mordförsök, en rubricering som hittills inte ser ut att ändras.

– Det beror på var utredningen tar oss men det finns inga indikationer på att det skulle vara ytterligare brott och den bevisning vi har gör att det är satt till försök till mord, säger Frida Hörling.

Inledningsvis ges två veckor innan åklagaren ska lägga fram ett åtal men Frida Hörling ställer in sig på att be om åtalsförlängning när de två veckorna har passerat.

LÄS MER:Misstänkt mordförsök i Mölndal – han blev vittne till gripandet

LÄS MER:Misstänkt mordförsök i Mölndal

LÄS MER:Grannarna efter misstänkta mordförsöket i Mölndal

ANNONS