Man häktad för misstänkta mordet i Lackarebäck – förnekar brott

På måndagen beslutade tingsrätten att häkta den man som suttit frihetsberövad sedan i torsdags, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en man i Lackarebäck. ”Vi har ännu inte tagit ställning till om beslutet ska överklagas”, skriver hans försvarsadvokat Mia Sandros till Mölndals-Posten.

ANNONS

Det var i torsdags kväll som förbipasserande hittade en död man i ett skogsparti vid Gunnebogatan, mellan Lackarebäcksmotet och områdets äldreboende. Klockan 17.20 larmades polis till platsen.

Klockan 22 samma kväll kunde en annan man i 40-årsåldern gripas, misstänkt för att ha bragt mannen om livet. Tre dygn senare, på måndagen klockan 11.15, begärde kammaråklagare Thomas Willén honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Domstolen gick på hans linje.

Förnekar

”Min klient förnekar misstanken, men tingsrätten fann att åklagaren presenterade tillräcklig bevisning för att nå upp till sannolika skäl”, skriver mannens försvarsadvokat Mia Sandros i ett meddelande till Mölndals-Posten.

”Vi har ännu inte tagit ställning till om beslutet ska överklagas”, tillägger hon.

Thomas Willén vill inte gå in på några detaljer om vad han bygger sin bevisning på, och hur han kan vara säker på att den misstänkte går att koppla till mordet.

– Nu ska brottet utredas närmare, och jag vill inte uttala mig om det. Men jag kan säga att utredningsläget är gott, säger han.

Tidigare har du sagt att det absolut inte rör sig om ett gängrelaterat mord. Hur kan du vara säker på det?

– Den bilden har blivit tydligare under dagarna som gått. Jag vill inte säga någonting om det heller, mer än att det här rör sig om en annan typ av mord. Det ligger andra motiv bakom det som har skett.

Kände den misstänkte offret?

– Det uttalar jag mig inte om.

Offret identifierat

Thomas Willén bekräftar dock att den döde mannens identitet har fastslagits under den gångna helgen.

Försvarsadvokat Mia Sandros är också förtegen.

”I detta läge har jag ingen ytterligare information, dels på grund av förundersökningssekretess men också eftersom jag bedömer att det inte på något sätt skulle gynna min klient”, skriver hon.

LÄS MER:Man hittad död i skogsparti

LÄS MER:Misstänkt förhörd – mordoffret inte identifierat

LÄS MER:Här är veckans toppnyheter 25-31 juli

ANNONS