Man i 35-årsåldern huvudmisstänkt för mordförsöket i Bifrost

Tre personer greps efter mordförsöket i Bifrost tidigare i våras. Nu har dna-träffar från den tekniska undersökningen stärkt misstankarna mot en av dem – en man i 35-årsåldern.
– Jag har gjort bedömningen att de andra ska avföras från utredningen, säger Hanne Kirnö, kammaråklagare.

ANNONS
|

Det var vid 06.05 den 23 april som polisen larmades till Utsädesgatan i Bifrost. En man i 30-årsåldern hade hittats allvarligt stickskadad i både ben, bröstkorg och armhåla. Han fördes omedelbart till sjukhus och hans tillstånd var inledningsvis kritiskt men senare stabilt.

Senare samma dag kunde en man i 35-årsåldern gripas misstänkt för dådet tillsammans med en 25-årig kvinna och ytterligare en man i 20-årsåldern, som strax därefter släpptes på fri fot.

LÄS MER:Mikhail på brottsplatsen i Bifrost: ”Händer tråkiga saker överallt”

Dna-träff stärker misstankarna

Den 35-årige mannen och 25-åriga kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkta för mordförsök, men efter att resultatet från den tekniska bevisningen kom valde åklagare Hanne Kirnö att släppa kvinnan på fri fot.

ANNONS

– Det är teknisk bevisning i form av dna-träffar på relevanta beslag som har betydelse för gärningen, som har medfört att jag gjort bedömningen att hon ska avföras från utredningen. Misstankarna har stärkts mot mannen som sitter häktad och försvagats mot de andra, säger hon.

LÄS MER:Man döms för mordförsöket i Lindome – knivskar man som sagt ”horunge”

Räknar med att väcka åtal

I samband med den tekniska undersökningen gjordes flera beslag, bland annat har man kunnat ta in en mängd kläder och eventuella brottsverktyg, där det också funnits blodspår på olika ställen.

Nu väntar åklagare in ytterligare resultat från den tekniska undersökningen och ett antal fler förhör ska hållas innan utredningsunderlaget är helt klart.

– Vissa utredningsåtgärder återstår men just nu bedömer jag att det finns tillräckliga skäl för att väcka åtal mot 35-åringen, det är ett par veckor bort nu, säger Hanne Kirnö.

LÄS MER:Två häktade för mordförsöket i Lindome – tre har släppts fria

Oklara motiv

Den 30-åriga mannen som blev stickskadad valde inledningsvis att inte kommentera händelsen i förhör. Om han valt att medverka sedan dess vill åklagaren inte kommentera vidare. Inte heller vilka relationer eller eventuella motiv som kan ha legat bakom händelsen kan hon gå ut med i nuläget.

– Det kan jag inte uttala mig om med hänvisning till förundersökningssekretessen, sen har vi fortsatta förhör som ska hållas, säger Hanne Kirnö.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS