Man i 35-årsåldern åtalas för mordförsöket i Bifrost

I våras hittades en man i 30-årsåldern allvarligt stickskadad utomhus i Bifrost. Tidigare samma dygn ska han ha flytt från lägenheten i vilken attacken skedde. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för grov misshandel.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var klockan 06.05 den 23 april som polisen larmades till Utsädesgatan i Bifrost. En man i 30-årsåldern hade då hittats allvarligt stickskadad i både ben, bröstkorg och armhåla. Han fördes omedelbart till sjukhus och hans tillstånd var inledningsvis kritiskt men senare stabilt.

Initialt rubricerade polisen händelsen som grov misshandel alternativt mordförsök, Åklagaren åtalar nu den misstänkte 35-åringen för grov misshandel och enligt stämningsansökan begick 35-åringen gärningen med uppsåt.

LÄS MER:Man i 35-årsåldern huvudmisstänkt för mordförsöket i Bifrost

Kniv hittades med hjälp av hund

Knivattacken misstänks ha skett på en adress på Utsädesgatan, men den knivskurne flydde från platsen och hittades senare alltså 70 meter från lägenheten där mordförsöket ska ha ägt rum.

Kort efter att larmet om den knivskadade mannen kom, kunde en polispatrull hitta den nu åtalade 35-åringen som var ute och gick i närheten där den knivskadade mannen hittats. Med hjälp av hundsök kunde en kniv senare också påträffas.

Blod på kläder

Det bevismaterial som åklagaren lägger fram består, förutom av den kniv som misstänks ha används vid gärningen och säkrat DNA-bevis från både den åtalade och målsäganden på kniven, även av målsägandets kläder som bevisar skadorna.

Det gjordes också en husrannsakan hos den åtalade mannen där det hittades blod på lägenhetsgolvet och även en kanyl i badrummet.

Den misstänkte 35-åringen har förnekat brottet i alla förhör som hållits med polisen.

LÄS MER:Två personer häktas för mordförsöket i Bifrost

Tidigare straffad

Det åtalade 35-åringen har straffats tidigare. Senast förra året dömdes han för narkotikabrott, vapenbrott och brott mot knivlagen. Han ska även så sent som i somras ha legat i en tvist med Mölndalsbostäder där de ville säga upp hans hyresavtal, men fick avslag.

Mölndals-Posten har sökt ansvarig åklagare som inte varit anträffbar.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS