Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stina Johansson

Man indragen i bil och rånad – tre gripna

En man i 55-årsåldern blev indragen i en bil, slagen och bestulen på värdesaker. Polisen kunde gripa tre män misstänkta för människorov, grov misshandel och rån i Krokslätt. Senare anhölls de.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan ett under natten mot torsdagen som polisen blev kontaktade av en man. Han hade blivit indragen i en bil, utsatt för flera slag och bestulen på plånbok, mobil och halskedja. Sedan blev han ivägkörd och släppt.

– Det hade hänt ungefär en timme tidigare i området kring Guldheden, säger Göran Carlbom.

Mannen släpptes i Mölnlycke

Mannen blev avsläppt någonstans i Mölnlycke.

– Han lyckades ta sig tillbaka och larma oss, säger vakthavande befäl Göran Carlbom.

– Det kommer en buss och han lyckas få kontakt med busschauffören. Han hade ingen mobil men fick hjälp av chauffören så att han kunde ringa polisen, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.

ANNONS

Tre män grips i Krokslätt

Polisen fick signalement och påbörjade ett spaningsarbete som tio minuter senare slutade med att tre män, i åldrarna mellan 20 och 30 år, kunde gripas på en gata i Krokslätt.

– De sitter gripna hos oss nu. De ska förhöras och sen ska åklagaren ta beslut om eventuellt anhållande, säger Göran Carlbom.

Misstänks för flera brott

Polisen utreder det som misstänkt människorov, grov misshandel och rån. Den 55-årige mannen skadades lindrigt och fördes med ambulans till sjukhus.

Vid 8-tiden berättade polisen att de tre männen hade blivit anhållna av åklagare. Just nu finns det inga uppgifter om de är kända av polisen sedan tidigare.

LÄS MER:Mannen knivskars i benet – hittades i Krokslätt

LÄS MER:Grannarna om knivdådet i Krokslätt: ”Det här har varit en fredad zon”

LÄS MER:Vårdpersonalen i Västra Götalandsregionen kan få arbetsskor

ANNONS