Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En Mölndalsbo fastnade i en fartkamera – men ville inte acceptera böterna. Bild: Lasse Edwartz
En Mölndalsbo fastnade i en fartkamera – men ville inte acceptera böterna. Bild: Lasse Edwartz

Man körde 143 på 70-väg – ville inte acceptera böter

Mölndalsbon fastnade i en fartkamera. Men den 33-årige mannen hävdar att det varken var hans bil eller han själv som satt bakom ratten. Lögn, anser Göteborgs tingsrätt och dömer honom till 4 000 kronor i böter.

Det var för drygt ett år sedan, i mars 2020, som fortkörningen inträffade i Lundbytunneln i Göteborg. På bilden syns en bil av samma modell som den mannen äger och även registreringsnumret stämmer överens. Hastigheten var mycket hög: 143 kilometer i timmen.

LÄS MER: Kvinna låtsades scanna varor – blev upptäckt av en väktare

Men mannen bestred boten efter att han fått hem den i brevlådan. Hans linje är att det för det första inte är hans bil på bilden och att det för det andra inte är han själv som sitter bakom ratten.

I domen beskrivs hans argumentation så här:

”Han har inte kört för fort på flera år och han befann sig på arbetet den aktuella tiden. Det finns många liknande bilar på parkeringen där han arbetar och det är enkelt att ta loss en registreringsskylt och placera på en annan bil”.

LÄS MER: Mölndalsbon gömde sig i ett duschbås – för att filma tonårstjejer

Men tingsrätten låter sig inte imponeras av mannens försvar. I domen konstaterar rätten att ”det finns mycket påtagliga likheter” mellan mannen och den person som syns på bilden.

Tingsrätten konstaterar också att den 33-årige mannen inte presenterat några bevis som styrker att han befunnit sig på arbetet den aktuella tiden.

Det betyder att mannen nu tvingas betala sin bot på 4 000 kronor.