Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man körde bil från Mölndals centrum med öppen dörr: ”Uppenbart påverkad”

Enligt vittnen körde den påtagligt alkoholpåverkade mannen bil från Mölndals centrum till sitt hem. Själv hävdar Mölndalsbon att han aldrig körde utan bara ville hjälpa en granne som kört fast i snön.

Mannen hade festat och genomfört en krogrunda i centrala Mölndal. Han hade gått från det ena stället till det andra och inmundigat öl. Det var en tidig söndagsnatt i december 2021. Därefter ska mannen, enligt två vittnen, ha urinerat vid en bil, satt sig bakom ratten och kört i väg med öppen dörr.

”Luktar kraftigt av alkohol”

Vittnena kontaktade polisen som kunde konstatera att bilen hörde hemma i östra Mölndal. Och i närheten av bilens hemadress återfanns densamma – i en snödriva – med en man bakom ratten. I polisens händelserapport framgår att mannen hade foten på gaspedalen och att hjulen spann. ”Det luktar kraftigt av alkohol från bilen och misstänkt själv säger att han har druckit.”

Vidare skriver polisen: ”Undertecknad får fysiskt dra undan hans ben från gaspedalen och stänger sedan av bilen.” Vid efterföljande provtagning konstaterades att mannen hade 2,40 promille alkohol i blodet.

Nekar till brott

I förhör nekade mannen till att ha kört bil efter krogrundan.

– Jag gick från Mölndals centrum hem, där står min grannes bil mitt på gatan. Vem som har kört den vet jag inte, men någon har inte fått in den på parkeringsplatsen. Så då satte jag mig bakom ratten och då kom ju blåljus, säger mannen i förhör.

Polisen: Varför satte du dig i bilen om du visste att du var påverkad och hade druckit?

– Jag skulle bara backa ur den ur snödrivan, nyckeln satt i bilen. Så gick det inte och sedan kom polisen. Det har hänt innan om vi säger så.

Döms mot sitt nekande

Mannen ger däremot ingen kommentar till att vittnen sett honom köra bil med öppen dörr från Mölndals centrum. Nu döms han för grovt rattfylleri till en månads fängelse. ”Med hänsyn till den mycket höga alkoholkoncentrationen i [mannens] utandningsluft samt då den sträcka som [mannens] kört bilen berusad inte varit obetydlig kan någon annan påföljd än fängelse inte komma i fråga”, skriver rätten i sin dom.

LÄS OCKSÅ: Interpol inkopplade efter rattfylleri – man körde in i vägräcket

LÄS OCKSÅ: Kvinna vägrade stanna efter vinglig bilfärd genom Mölndal – nu döms hon

LÄS OCKSÅ: Man körde kraftigt berusad i Åby – småbarnen i bilen saknade bälte

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.