Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Man knivhotade personal på K-rauta – döms till fängelse

Mölndalsbon hotade tre i personalen på K-rauta – och försökte stjäla en lastbil genom att spruta ner föraren med skum från en brandsläckare. Nu döms mannen till sex månaders fängelse.

– Han höll kniven både rakt fram mot mig och uppifrån som han skulle hugga uppifrån och ner, sen gick han mot mig så jag var tvungen att backa, har en 21-årig kvinna, personal på K-rauta i Eklanda, berättat i förhör.

Mölndalsbon, som är i 45-årsåldern hann knivhota ytterligare två i personalen och fångas upp av flera övervakningskameror i butiken innan han lämnade och gick rakt över Söderleden, i riktning mot Sisjöns golfbana.

LÄS MER: Misstanken: Man knivhotade personal på K-rauta

Sitter fortfarande häktad

Händelsen inträffade på kvällen den 27 juli i år. Dagen efter var mannen inne på Mölnlycke bibliotek och stal en brandsläckare. Först sprutade han ner en man som satt på en parkbänk utanför och sedan gjorde han samma sak mot en lastbilschaufför samtidigt som uttalade orden:

– Ge mig din lastbil!

Något senare greps mannen, anhölls och har suttit häktad sedan dess.

LÄS MER: Man med kniv hotade butikspersonal

Flera tidigare domar

Mannen har erkänt att han använt pulversläckaren men bestridit ansvar för brott. Han har också erkänt att det är han som syns på filmerna från övervakningskamerorna inne på K-rauta. Men han har under tingsrättsförhandlingarna inte lyckats framföra någon omständighet som motsäger de punkter han åtalades för.

Mölndalsbon har ett 15-tal tingsrättsdomar mot sig sedan tidigare och dömdes senast i februari i år till en månads fängelse för stöld. Nu döms han av Göteborgs tingsrätt till sex månaders fängelse för misshandel, olaga hot och försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

LÄS MER: De stoppade maskerad tjuv – grävmaskin stals vid Hills golfklubb

Uppfyller inte kraven på rättspsykiatrisk vård

I det läkarintyg som tagits fram konstateras att mannens psykiska tillstånd vid gärningarna ”bedöms vara i linje med allvarlig psykisk störning men av självförvållad och drogrelaterad karaktär”. Enligt den gjorda läkarundersökningen bedömdes dock inte kriterierna för att överlämnas till rättspsykiatrisk vård vara uppfyllda.

Till de män som fick brandskum i ansiktet ska Mölndalsbon betala skadestånd på cirka 5 000 kronor, till två av de knivhotade i personalen på K-rauta ska han betala 10 000 kronor och till den 21-åriga kvinnan 11 300 kronor.

Mannen kommer att sitta kvar i häkte tills han överförs till fängelse.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.