Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Björn Olsson

Man med kniv hotade butikspersonal

Polisen larmades under tisdagskvällen om att en man med kniv hotade personalen i en butik i Mölndal. Det uppdagades också att den misstänkte gärningspersonen dessutom hade stulit en cykel.

ANNONS
|

Klockan 18.27 får polisen in ett larm från K-rauta i Eklanda, Mölndal, om att en man med kniv hotar personalen där.

LÄS MER:Föräldraoro när information från förskolan saknas

– Gärningspersonen tog fram en kniv och viftade med och lämnade sedan platsen, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen region Väst.

När polisen kom ut till butiken och pratade med folk där så fick man veta att mannen även hade stulit en cykel.

– Det visar sig sedan att den här gärningspersonen har stulit en cykel vid Eklanda Äng. Där är det någon som observerar att en man är på väg med den här cykeln och ägaren följer då efter den misstänkta gärningspersonen till den här butiken, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

LÄS MER:Aina kan inte ta sig till stadshuset: ”En kommun får inte lov att göra så”

Ägaren till cykeln trodde att den misstänkte cykeltjuven hade gått in i den här butiken och gick därför in där för att leta efter honom. Så småningom kommer mannen fram.

– Det är oklart om han har varit inne i butiken eller inte, men i samband med detta så kommer det även ut personal från butiken och gärningspersonen tar då fram en kniv och viftar med.

Larmet kommer från butiken, men det är oklart om det är någon i personalen som larmar eller om det är någon annan som gör det. Mannen försvinner sedan från platsen – utan cykeln.

LÄS MER:Kommunen kan behöva betala 450 000 kronor i straffavgift

Patrullen har varit där och förhört målsägande och vittnen. En anmälan om grovt rån i motvärnfallet och grovt olaga hot mot grupp upprättas. Grovt rån i motvärnsfallet blir det i och med att ägaren följt efter och försökt ta tillbaka cykeln. Mannen försvann från platsen och därför är det i nuläget ingen som är gripen.

– Vi har ett munskydd och en bra övervakningsfilm. Det är nog bara en tidsfråga innan vi fångar in honom, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS