Man misstänks vara hjärnan bakom bordell – finansierade och gjorde reklam

Kvinnan drev massagesalonger som var förtäckta bordeller varav en återfanns i Mölndal. Bakom allt misstänks en man från Kungsbacka kommun ha stått. Han och kvinnan åtalas nu för grovt koppleri.

ANNONS
|

Sammanlagt har polisen kunnat utreda att kvinnan, som är i 50-årsåldern, drivit 13 massagesalonger där en återfanns i Mölndal, merparten i Göteborg samt ett par i andra västsvenska städer.

Enligt åklagaren har kvinnan haft minst 57 anställda. 23 av dem har kunnat identifieras i polisutredningen.

LÄS MER:Tillslag mot massagesalonger i Mölndal: Förekommit prostitution

Fick betala avgift för att arbeta

De anställda kvinnorna har fått betala en avgift om 1 500–1 700 kronor per månad till 50-åringen. För massagearbetet har kvinnorna fått 120–140 kronor per tillfälle, ”en uppenbart orimlig nivå”, enligt åklagaren.

För att dryga ut sin inkomst har de anställda varit tvingade att dessutom erbjuda sexuella tjänster. Om de fått pengar kontant har dessa stannat hos massöserna.

ANNONS

LÄS MER:Mölndalsmassörer lättade efter tillslaget mot sex-salongerna

Den kvinnliga ägaren har, enligt åklagaren, tjänat pengar i form av uteblivna lönekostnader. Sedan har hon fått in pengar då kunderna betalat för sex till företagets konto. Dessutom har 50-åringen fått in pengar via den månatliga avgiften från de anställda.

Har finansierat och gjort reklam

Totalt misstänks kvinnan under perioden januari–oktober 2021 ha tjänat mer än tre miljoner kronor.

Bakom henne misstänks en man i 60-årsåldern från Kungsbacka kommun ha stått.

LÄS MER:Här köps sex i Mölndal – en adress sticker ut

Enligt åtalet har mannen: ”genom råd och dåd genom att medverka i finansiering, bistå vid kontraktstecknande, ingå borgensåtagande för hyreskontrakt, gjort inköp, haft kontakt med hyresvärdar, bistått med marknadsföring samt insamling och överföring till Thailand av pengar från verksamheten.”

Svårt att dra sig ur

Ligan sprängdes i oktober förra året då polisen slog till efter att ha haft span på salongerna under en längre tid. Några poliser hade dessförinnan provköpt sex på massageinrättningarna, något som finns med på åklagarens bevislista.

LÄS MER:Åbytränare drev bordell i sitt eget hem – döms

– Det rör sig om utsatta kvinnor som befunnit sig i en svår situation i verksamheter där någon misstänks tjäna pengar på handeln med sexuella tjänster. Just utsattheten är stor i de här fallen, då det är den som driver massagesalongen som har kontrollen och kanske också är den som bokar kunderna. Då är det svårt för kvinnorna att dra sig ur, sa Magnus Dahl, spaningsledare vid sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet på polisen i ett pressmeddelande i samband med gripandet.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS