Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Man sparkade polis vid kontroll vid Peppareds torg i Balltorp – får nobben av Högsta domstolen

Under en pågående narkotikainsats i Balltorp blev en polis skadad i samband med ett ingripande. En man i 20-årsåldern sparkade polisen och situationen urartade.

Det var i maj som mannen stoppades av två poliser vid Peppareds torg i Balltorp. Polisen hade organiserat en insats vid torget och flera civilklädda poliser var på plats. Från baksätet i en bil spanade en polis och fattade misstanke mot en man som verkat orolig och sedan börjat springa från platsen.

– Jag uppmärksammar mina kollegor som befinner sig i området via radion att jag ser en man som beter sig misstänksamt, säger polisen i förhör.

LÄS MER: Nu får Mölndals sjukhus spara filmövervakning vid entréområdet

Kollegorna som var civilt klädda ingrep och tog tag i mannens armar samtidigt som de ropade att de kommer från polisen. Mannen ska då ha gjort motstånd och tumult uppstod. En tredje polis anslöt och vid ingripandet fick han mannen över sig.

– Om det är ett resultat av det tumult som uppstår vid gripandet kan jag inte svara på. I samma stund som detta sker känner jag en spark mot mitt högra ben. Detta sker medan vi fortfarande står upp, säger polisen i förhör.

Använde pepparspray

LÄS MER: Bedragarens fräcka uppmaning: Kasta smycken genom fönstret

Enligt polisens vittnesmål ska mannen ha gjort motstånd och attackerat både fysiskt och verbalt. För att få kontroll över situationen användes pepparsprej vilket ska ha lugnat mannen tillräckligt länge för att polisen kunde sätta på handfängsel.

Mannen som dömts för brott en gång tidigare dömdes för olovlig körning och våld mot tjänsteman. Efter att mannen lämnat urinprov kunde Rättsmedicinalverket fastslå att mannen inte var påverkad av någon narkotika. Nu döms mannen till 50 timmars samhällstjänst.

LÄS MER: 17-åring från Mölndal får sin dom – hade knark i kalsongerna och i pojkrummet

Mannen överklagade domen till hovrätten, som fastställde tingsrättens dom. Nu har även Högsta domstolen, på mannens begäran, tittat på ärendet. HD beslutade dock att inte meddela prövningstillstånd. Tingsrättens dom står därmed fast.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.